Kutes ve Tekirdag Il Milli Egitim Müdürlügü is birligi protokolü imzaladiAbdulselam Durdak-Protokol kapsaminda fabrika gezileri, burs ve staj imkani, mezuniyet sonrasi istihdam firsati basta olmak üzere ögrenciler için birçok firsat sunulacak

Kutes ve Tekirdag Il Milli Egitim Müdürlügü is birligi protokolü imzaladiAbdulselam Durdak-Protokol kapsaminda fabrika gezileri, burs ve staj imkani, mezuniyet sonrasi istihdam firsati basta olmak üzere ögrenciler için birçok firsat sunulacak

ISTANBUL (AA) – Kutes ve Tekirdag Il Milli Egitim Müdürlügü, Tekirdag'daki lise ögrencilerinin üst ögrenime ve is hayatina geçis süreçlerini desteklemek için mesleki egitim is birligi protokolü imzaladi.

Kutes açiklamasina göre, 30 yillik tecrübesiyle Türkiye'nin önde gelen döküm markalarindan Kutes ve Tekirdag Il Milli Egitim Müdürlügü, lise düzeyindeki egitim faaliyetleri kapsaminda nitelikli insan gücü yetistirmek, ülkenin ve Tekirdag’in beseri sermayesine katkida bulunmak, ögrencilerin üst ögrenime ve is hayatina geçis süreçlerine rehberlik edecek çalismalar yapmak amaciyla is birligi protokolüne imza atti.

Imza törenine, Tekirdag Il Milli Egitim Müdürü Ersan Ulusan, Kutes Icra Kurulu Baskani Ali Esat Kutmangil, Il Milli Egitim Mesleki ve Teknik Egitim Sube Müdürü Ismail Yilmaz, Çorlu Ilçe Milli Egitim Müdürü Hüseyin Erdogan, Çorlu Ahi Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ümit Bilir, Trakya Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Mahmut Sahin ve Trakya Kalkinma Ajansi Tekirdag Yatirim Destek Ofisi Koordinatörü Yetkin Özer katildi.

Is birligi kapsaminda, Tekirdag'daki okullar tarafindan Kutes’in Çorlu’daki fabrikalarina teknik ve inceleme gezileri yapilacak, alan ögretmenlerine isbasi egitimleri düzenlenecek ve ögrencilere isbasi mesleki egitim ve staj imkani saglanacak. Alan atölye ve laboratuvarlari, Kutes tarafindan imkanlar ölçüsünde yeni teknolojilere dayali olarak yenilenirken, ögrencilerin mesleki becerilerine katki saglamak amaciyla okullarda Kutes’e ait bazi ürünlerin döner sermaye isletmesinde üretimi gerçeklestirilecek. Kutes, alaninda basari saglamis ögrencilere burs ve mezuniyet sonrasi istihdam imkani sunacak. Ayni zamanda, mesleki ve teknik egitimin gelistirilmesi ve sektörün tanitilmasi için toplanti, seminer, konferans, yarisma gibi farkindalik faaliyetleri ve okullarda kariyer günlerinin düzenlenmesi de hedefleniyor.

Açiklamada konuya iliskin degerlendirmesine yer verilen Kutes Icra Kurulu Baskani Ali Esat Kutmangil, Türkiye'nin gelecegi olan çocuklara ve gençlere firsat esitligi saglamayi öncelik olarak gördüklerini dile getirdi.

Kutmangil, Kutes olarak Türkiye'ye ve topluma en fazla deger saglayan sirket olmak için çalistiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu vizyon dogrultusunda gelecegimizin güvencesi çocuklarimiz ve gençlerimize destek oluyor, onlar için imkanlar yaratiyoruz. Tekirdag Il Milli Egitim Müdürlügümüzle imzaladigimiz is birligi protokolü kapsaminda da Tekirdag ilimizdeki çocuklarimizin mesleki gelisimlerine katkida bulunacagiz. Yakin zamanda üniversite ögrencilerini burs ile desteklemek için Türk Egitim Vakfi (TEV) is birliginde Mehmet Bekir Kutmangil Burs Fonu’nu hayata geçirdik. Trakya Kalkinma Ajansi ile imzaladigimiz protokol ile de Çorlu'daki gençlerimize nitelikli is sahibi olma imkani sunduk. Önümüzdeki dönemde de çocuklarimiz ve gençlerimiz için çalismaya devam edecegiz."