MHP Grup Baskanvekili Akçay, partisinin Manisa Il Kongresi'nde konustu:Ahmet Bayram- "Türkiye büyük bir yükselis içindedir. Küresel güçler, siyasal kusatmalar, terör saldirilari, darbe girisimleri, iç savas senaryolari, rejim tartismalari, ekonomik operasyonlarla Türkiye'nin önünü kesmeye çalistilar, basaramadilar ve basaramayacaklar"

MHP Grup Baskanvekili Akçay, partisinin Manisa Il Kongresi'nde konustu:Ahmet Bayram- "Türkiye büyük bir yükselis içindedir. Küresel güçler, siyasal kusatmalar, terör saldirilari, darbe girisimleri, iç savas senaryolari, rejim tartismalari, ekonomik operasyonlarla Türkiye'nin önünü kesmeye çalistilar, basaramadilar ve basaramayacaklar"

MANISA (AA) - MHP Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Türkiye'nin büyük bir yükselis içinde oldugunu belirterek, küresel güçler, siyasal kusatmalar, terör saldirilari, darbe girisimleri, iç savas senaryolari, rejim tartismalari ve ekonomik operasyonlarla Türkiye'nin önünü kesmeye çalisanlarin basarili olamadiklarini ve olamayacaklarini söyledi.

Akçay, partisinin Manisa Büyüksehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Il Baskanligi 14. Olagan Kongresi'nde, Cumhur Ittifaki'nin 14 ve 28 Mayis'taki seçimlerden büyük bir zaferle çiktigini, sonuçta Türkiye ve milletin kazandigini ifade etti.

Seçimlerde Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin Türk halkindan üçüncü kez onay aldigini dile getiren Akçay, "Yönetimde istikrar, temsilde adalet, güçlü hükümet ve güçlü meclis gerçeklesmistir. Türkiye'nin uzun yillardir en çok muzdarip oldugu sikintisi bu yönetim sistemi ve Cumhur Ittifaki ile giderilmistir." diye konustu.

Akçay, Türkiye'nin siyasi istikrara kavustugunu vurgulayarak söyle devam etti:

"Son seçimlerle Türkiye bir 5-6 yil daha kazanmistir. Ayni zamanda Türkiye Yüzyili baslamistir. '21. asir Türk asri olacaktir' diyen bilge liderimiz Devlet Bahçeli, bunu 1992'de kamuoyuna açik bir sekilde ifade etmistir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulusunun 100. yilini 'Lider ülke Türkiye' parolasiyla Allah'in izniyle idrak edecegiz."

- "Türkiye'nin önünü kesmeye çalistilar"

Türkiye'nin yükselisinin durdurulamayacagini belirten Akçay, "Türkiye büyük bir yükselis içindedir. Küresel güçler, siyasal kusatmalar, terör saldirilari, darbe girisimleri, iç savas senaryolari, rejim tartismalari, ekonomik operasyonlarla Türkiye'nin önünü kesmeye çalistilar, basaramadilar ve basaramayacaklar." dedi.

Akçay, seçimlerde muhalefetin agir bir yenilgi yasadigini dile getirerek sunlari kaydetti:

"Zillet ittifaki dedigimiz siyasi kesim, bu 6'li masa her ne kadar 14 ve 28 Mayis seçimlerinden sonra büyük bir hezimete ugramis ve kendi iç kavgalarini, ittifak yaptiklari siyasi partilerin kavgalarini kaç aydir, seçimden bu yana sabah aksam görmekle birlikte daginik bir görüntü de sergileseler, bunlar yalan üzerine, sanal üzerine siyaset ürettikleri, gerçekten uzak, milletimize yabanci bir siyaset uyguladiklari için yine bunlar mahalli idareler seçimlerinin yaklastigi süreçte tekrar bir araya gelme, ittifak halinde olmanin gayreti içinde olacaklardir. Bunlarin da emarelerini gördügümüzü söyleyebiliriz."

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün de MHP'nin Türkiye'deki tek büyüksehir belediyesi olarak ilk günkü ask, sevk ve heyecanla Manisalilara en güzel hizmetleri ulastirmak için canla basla çalistiklarini ifade etti.

Konusmalarin ardindan yapilan il baskanligi seçimine tek aday olarak giren mevcut baskan Cüneyt Tosuner, yeniden seçildi.