Down sendromlu gençler Polonezköy'de "Sülün Salimi Etkinligi"ne katildi Elif Küçük

Down sendromlu gençler Polonezköy'de "Sülün Salimi Etkinligi"ne katildi Elif Küçük

ISTANBUL (AA) - Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 1. Bölge Müdürlügü, Türkiye Down Sendromu Dernegi üyesi gençlerin katilimiyla "Doga Egitimi ve Sülün Salimi Etkinligi" düzenledi.

Müdürlükten yapilan açiklamaya göre, DKMP 1. Bölge Müdürlügü, "3 Aralik Dünya Engelliler Günü" ve "4 Aralik Dünya Yaban Hayati Koruma Günü" kapsaminda down sendromlu gençleri Polonezköy'de agirladi.

Etkinlik kapsaminda Polonezköy Sülün Üretim Istasyonu'ndaki Yaban Hayati Tanitim Merkezi'ni ziyaret eden Türkiye Down Sendromu Dernegi üyesi gençler yaban hayati ve biyoçesitlilik hakkinda bilgilendirildi.

"Kus yuvasi boyama" etkinligine de katilan gençler burada üretilen Kafkas sülünlerini DKMP 1. Bölge Müdürlügü personeli esliginde dogal yasam ortamlarina birakti.

Türkiye'nin dogal türü olmalarinin yani sira nesli tükenme tehlikesindeki Kafkas sülünleri, DKMP 1. Bölge Müdürlügüne bagli Polonezköy Tabiat Parki Sülün Üretim Istasyonu'nda üretiliyor.

Azalan kuslarin yeniden üremesi ve dogal dengenin saglanmasi için birçok ilde de sülünler dogal yasam ortamlarina saliniyor.