Filistin Devlet Baskani Abbas, Cidde'de Veliaht Prens Bin Selman ile görüstüQais Omar Darwesh Omar,Çagri Kosak

Filistin Devlet Baskani Abbas, Cidde'de Veliaht Prens Bin Selman ile görüstüQais Omar Darwesh Omar,Çagri Kosak

ISTANBUL (AA) - Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile Filistin meselesini ele aldi.

Filistin haber ajansi WAFA'ya göre, Abbas, resmi ziyarette bulundugu Suudi Arabistan'in Cidde sehrinde Bin Selman ile bir araya geldi.

Görüsmede, Filistin tarafindan Filistin Kurtulus Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi Sekreteri Hüseyin es-Seyh, Istihbarat Baskani Macid Ferac, Devlet Baskani'nin Diplomatik Islerden Sorumlu Danismani Mecdi el-Halidi de hazir bulundu.

Suudi Arabistan tarafindan ise Disisleri Bakani Faysal bin Ferhan, Ulusal Güvenlik Müstesari Musaid bin Muhammed el-Ayban ve Ulusal Istihbarat Baskani Halid el-Humeydan görüsmeye katildi.

Abbas, görüsmede, "Filistin meselesine iliskin son gelismeler ve isgal altindaki Filistin topraklarinin durumu" hakkinda bilgi verdi.

Suudi Arabistan'in Filistin davasinda "aktif ve önemli bir rol oynadigini" ifade eden Abbas, bu anlamda en öne çikan konunun "Filistin halkinin davasinin desteklenmesi" oldugunu dile getirdi.

Abbas, Filistin halkinin "Arap Baris Girisimi'ne bagli, baskenti Kudüs olan bagimsiz, özgür ve mesru bir Filistin devletine kavusmasi" vurgusu yapti.

Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Heniyye ve beraberindeki heyet de dün Suudi Arabistan'a ulasmisti.

Abbas ve Heniyye arasinda ikili görüsme olup olmayacagina dair henüz bilgi verilmedi.