Borsada Yatirim Stratejileri Egitimi basliyorAbdulselam Durdak- 6 gün boyunca hibrit sekilde düzenlenecek egitimler, borsada basarili bir yatirimci olmak isteyen herkese açik olacak

Borsada Yatirim Stratejileri Egitimi basliyorAbdulselam Durdak- 6 gün boyunca hibrit sekilde düzenlenecek egitimler, borsada basarili bir yatirimci olmak isteyen herkese açik olacak

ISTANBUL (AA) - Istanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TICARET TTO), borsada yatirim yapan ya da yapmak isteyen yatirimcilara yönelik "Borsada Yatirim Stratejileri Egitimi" düzenliyor.

Istanbul Ticaret Üniversitesi açiklamasina göre, 6 gün boyunca hibrit sekilde düzenlenecek egitimler, borsada basarili bir yatirimci olmak isteyen herkese açik olacak.

Borsada Yatirim Stratejileri Egitimi, borsada yatirim yapmaya hazirlananlari piyasayi ve yatirim araçlarini daha iyi anlamalarina yardimci olarak risk yönetimi ve portföy olusturma stratejileri hakkinda bilgilendirmeyi amaçliyor. Program, tecrübesi olmayan veya az tecrübeli yatirimcilar için tasarlandi. Egitim süresince uygulamali örnekler ve vaka çalismalariyla hem teorik hem de pratik bilgiler kolay, anlasilir ve akilda kalici bir dille, olabildigince kisa bir sürede sunulacak.

Egitim; finans piyasalarina ilgi duyan veya yatirim yapmak isteyen ancak tecrübesi olmayan veya az tecrübeli yatirimcilar, yatirim yapmayi ögrenmek isteyen profesyoneller ve kariyerine finansal piyasalarda devam etmek isteyenler için tasarlandi. Mevcut yatirimcilar ve borsada daha basarili yatirimlar yapmak isteyen veya yatirim becerilerini gelistirmek isteyenler de egitim programina katilabilecek.

Istanbul Ticaret Üniversitesi'nde tamamlanan egitimin sonunda sertifika da verilecek. Sertifika, yatirimcilarin yatirim becerilerini kanitlamak için güçlü bir referans kaynagi olacak. Egitimler Istanbul Ticaret Üniversitesi'nin egitim kalitesi ve uygulamali egitim teknikleri ile alanin profesyonelleri ve uzman akademisyenler tarafindan verilecek. Egitime katilanlar ayrica, diger yatirimcilar ve egitmenler ile iletisim kurma ve network olusturmaya da imkan saglayacak. Yatirimcilarin risk yönetimi becerilerini gelistirmesine de yardimci olmayi amaçlayan egitimle yatirimcilar, piyasada daha güvenli yatirimlar yapabilecek.

Türkiye'nin önde gelen profesyonelleri ve uzman akademisyenler tarafindan verilecek egitimlerde ayrica uygulamacilar tarafindan vaka bazli çalismalar esliginde gerçek tecrübe paylasimlari da yapilacak. Egitim programinda borsanin temel kavramlari, piyasalari ve isleyisi, yatirim araçlari çesitleri, finansal tablolarin analizi, teknik analiz yöntemleri ve uygulamalar, yatirim stratejileri ile vadeli islemler ve risk yönetimi gibi konular islenecek.

29 Nisan'da baslayacak egitim programi, 6 hafta boyunca cumartesi günleri yapilacak. Egitimle ilgili ayrintili bilgiye TICARET TTO'nun internet sitesinden (https://tto.ticaret.edu.tr/) ulasilabiliyor.