Istanbul'dan seçilen milletvekilleri mazbatalarini almaya devam ediyorZeynep Yesildal,Basak Akbulut Yazar

Istanbul'dan seçilen milletvekilleri mazbatalarini almaya devam ediyorZeynep Yesildal,Basak Akbulut Yazar

ISTANBUL (AA) - CHP, IYI Parti ve Yesil Sol Parti'den milletvekili olarak seçilenlerden bir kismi, Istanbul Il Seçim Kurulu'nda mazbatalarini aldi.

28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde Istanbul'dan milletvekili olmaya hak kazananlara, Istanbul Il Seçim Kurulu'nun bulundugu Çaglayan'daki Istanbul Adalet Sarayi'nda mazbatalar teslim edilmeye devam ediyor.

Vekiller, mazbatalarini Istanbul Il Seçim Kurulu Baskani olan Istanbul 15. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Ramazan Seçkin ve kurul üyelerinden alirken fotograf çektirdi.

Yesil Sol Parti'den milletvekili seçilen Cengiz Çiçek, Özgül Saki, Sirri Süreyya Önder, Kezban Konukçu, Iskender Bayhan, Çiçek Otlu ve Celal Firat mazbata almak için konferans salonundaki törene katildi.

Milletvekilleri kurul üyelerinin elinden mazbatalari aldiktan sonra toplu fotograf çektirdi. Önder mazbatasini alirken, "Emek veren herkese tesekkür ediyoruz. Barisa hizmet etsin." dedi.

IYI Parti'den milletvekili seçilen Nimet Özdemir, Burak Akburak, Mustafa Cihan Paçaci, Mehmet Selim Ensarioglu, Mehmet Satuk Bugra Kavuncu, Ersin Beyaz, Seyithan Izsiz ve Ayse Sibel Yanikömeroglu da Il Seçim Kuruluna gelerek mazbatalarini aldi.

Seçime CHP listesinden giren Saadet Partili Bülent Kaya ve Mustafa Kaya, Gelecek Partili Selim Temurci, Dogan Demir ve Isa Mesih Sahin, Deva Partili Elif Esen, Hasan Kara, Evrim Rizvanoglu ve Medeni Yilmaz'a da Il Seçim Kurulu üyeleri tarafindan mazbatalari teslim edildi.

Milletvekili Selim Temurci mazbatasini aldiktan sonra basin mensuplarina yaptigi açiklamada, Istanbul’dan vekil olmanin onurunu yasadigini söyledi.

Istanbul 1. Bölge CHP milletvekili seçilen Cemal Enginyurt ise mazbatasini esi ve partililerle birlikte aldi.