Katoliklerin lideri Papa Franciscus, Misir Kipti Kilisesi lideri Papa 2. Tavadros ile görüstüBaris Seçkin

Katoliklerin lideri Papa Franciscus, Misir Kipti Kilisesi lideri Papa 2. Tavadros ile görüstüBaris Seçkin

VATIKAN (AA) - Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Misir Kipti Kilisesi lideri Papa 2. Tavadros ile beraber genel kabul oturumuna baskanlik etti.

Papa Franciscus ile Papa 2. Tavadros, selefleri Papa 6. Paulus ile Papa 3. Senuda'nin 1973'teki bulusmasinin ve iki kilise arasindaki iliskilerin gelistirilmesine yönelik ortak açiklamanin 50. yili dolayisiyla Vatikan'da bir araya geldi.

Iki kilisenin ruhani lideri, Papa Franciscus'un çarsamba günleri Vatikan'in ünlü Aziz Petrus Meydani'nda yaptigi genel kabul oturumuna birlikte baskanlik ederek inananlara beraber hitap etti.

Papa Franciscus, kendisinin Katolik Kilisesinin ruhani lideri seçilmesinden kisa süre sonra 10 Mayis tarihini her yil "Katolik-Kipti dostluk günü" olarak geçirdiklerini ifade ederek, bugün hem bunu hem de seleflerinin bir araya gelisinin yil dönümünü kutladiklarini söyledi.

Papa Franciscus, Papa 2. Tavadros'a Katoliklerle Kiptiler arasindaki iliskinin gelismesine katkida bulundugu için tesekkür etti.

Misir Kipti Kilisesi lideri Papa 2. Tavadros da köklerindeki ve bagliliklarindaki farkliliklara ragmen Hz. Isa sevgisinin kendilerini birlestirdigini dile getirdi.

Papa 2. Tavadros ayrica, Katoliklerin ruhani liderine 2017'de Misir'a yaptigi ziyaret için tesekkür etti.

Genel kabul oturumunda Papa Franciscus ayrica Misir Kipti Kilisesi lideri Papa 2. Tavadros'u ve tüm inananlari Ukrayna için dua etmeye çagirdi.

Iki kilisenin ruhani liderinin yarin da bas basa görüsmesi bekleniyor.

Vatikan'a yakin basin yayin organlarinda Papa Franciscus'un ilk kez baska bir kilisenin ruhani lideriyle genel kabul oturumunu yönettigi belirtildi.

Diger yandan, iki liderin birlikte gerçeklestirdigi genel kabul oturumunun son bölümünde "Örümcek Adam" kostümlü bir kisi Papa Franciscus ile selamlasti.