GÜNCELLEME 2 - ABD'nin baskenti Washington'da duyulan patlama sesi panige neden olduIslam Dogru DÜSEN UÇAK VE F-16'LARIN MÜDAHALESIYLE ILGILI DETAYLAR EKLENDI

GÜNCELLEME 2 - ABD'nin baskenti Washington'da duyulan patlama sesi panige neden olduIslam Dogru
DÜSEN UÇAK VE F-16'LARIN MÜDAHALESIYLE ILGILI DETAYLAR EKLENDI

NEW YORK (AA) - ABD'nin baskenti Washington D.C'de duyulan büyük bir patlama sesi panige yol açti.

Sosyal medyadan yapilan paylasimlarda yerel saatle 15.30 civarinda sonik patlama sesine benzer büyük bir gürültü duyuldugu belirtildi.

Patlama nedeniyle evlerde sarsilma hissedildigi kaydedilirken, bazi sosyal medya kullanicilari patlamanin muhtemel bir askeri tatbikatla ilgili olabilecegi seklinde yorumlarda bulundu.

Vatandaslarin acil hatlari aramasi üzerine polisin, olayi Federal Havacilik Idaresine (FAA) sordugu bildirilirken, Içgüvenlik Bakanligi Twitter hesabindan yapilan paylasimda da "Baskentte duyulan patlama sesinin farkindayiz, su an herhangi bir tehdit yok." ifadesi kullanildi.

Daha sonra Annapolis Acil Yönetim Ofisinin sosyal medya hesabindan, söz konusu patlamanin "Savunma Bakanligina bagli yetkili bir uçus"tan kaynaklandigi, ses sinirini asan söz konusu askeri uçagin ses patlamasina neden oldugu bilgisi paylasildi.

Federal Havacilik Idaresinden en son yapilan yazili açiklamada da, Tennessee'den Long Island'a gitmek üzere kalkan Cessna tipi bir uçagin baskent üzerinde uçusa yasak bölgeye girdigi, daha sonra Virgina'nin güney bati bölgesinde daglik bir araziye düstügü bildirildi.

ABD basininda, söz konusu uçagin telsiz uyarilarina karsilik vermedigi, bunun üzerine F-16'larin ses patlamasina neden olan süpersonik hizda acil müdahale yetkisiyle havalandigi kaydedildi.

Bu olay sirasinda ayrica, askeri jetlerin, pilotun dikkatini çekmek amaciyla, halk tarafindan görülebilecek isaret fisekleri de kullandigi, isaret fiseklerinin hizli ve tamamen sönerek dagilma özelliginden dolayi yerdeki insanlar için bir tehlike olusturmadigi aktarildi.

Uçagin çagrilara neden cevap vermedigi, içinde kaç kisi oldugu ve neden düstügü konusunda ise bilgi paylasilmadi.

Beyaz Saray yetkilileri, olay esnasinda Maryland askeri üssünde golf oynayan Baskan Joe Biden'in bilgilendirildigini açikladi.

FAA'nin olayla ilgili sorusturmayi sürdürdügü, detaylari daha sonra aktaracagi kaydedildi.