Depremden etkilenen 4 ildeki özel takviye kurslari bugünden itibaren açilabilecekAhmet Sertan Usul

Depremden etkilenen 4 ildeki özel takviye kurslari bugünden itibaren açilabilecekAhmet Sertan Usul

ANKARA (AA) - Depremlerin ardindan egitim ögretime 27 Mart'a kadar ara verilen Adiyaman, Hatay, Kahramanmaras ve Malatya'daki özel ögretim kurslari ile özel okullarin takviye kurslarindan, isteyenler, bugün itibariyla egitim ögretim faaliyetlerine baslayabilecek.

Milli Egitim Bakanliginin sitesinden yapilan açiklamada, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan afet bölgesinin, egitim ögretim faaliyetleri kapsaminda 3 kategoriye ayrildigi hatirlatildi.

Diyarbakir, Kilis ve Sanliurfa'da 1 Mart'tan; Adana, Gaziantep ve Osmaniye'de 13 Mart'tan bu yana egitim ögretimin devam ettigi belirtilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Depremden en çok etkilenen Adiyaman, Hatay, Kahramanmaras ve Malatya'da ise egitim ögretime 27 Mart'a kadar ara verilmisti. Kosullari uygun olan özel ögretim kurslari ve özel okullarin takviye kurslari için yeni bir karar alindi. Buna göre Adiyaman, Hatay, Kahramanmaras ve Malatya illerinde Milli Egitim Bakanligina bagli faaliyette bulunan özel ögretim kurslari ile özel okullarin takviye kurslarindan, isteyenler mevcut binalarinda, ayni ildeki farkli binalarda veya geçici egitim mekanlarinda 20 Mart 2023 itibariyla egitim ögretim faaliyetlerine baslayabilecekler."