YSK siyasi partilerin "seçim ittifaki" yapmalarina iliskin usul ve esaslari belirlediHamdi Çelikbas- Seçim ittifaki, YSK tarafindan belirlenip ilan edilen seçimlere katilma yeterliligini tasiyan siyasi partiler arasinda yapilabilecek - Ittifak yaparak seçime katilma karari alan siyasi partiler, genel baskanlarin imzalarini ihtiva eden ittifak protokolünü 24 Mart Cuma günü saat 17.00'ye kadar YSK'ye teslim edecek

YSK siyasi partilerin "seçim ittifaki" yapmalarina iliskin usul ve esaslari belirlediHamdi Çelikbas- Seçim ittifaki, YSK tarafindan belirlenip ilan edilen seçimlere katilma yeterliligini tasiyan siyasi partiler arasinda yapilabilecek
- Ittifak yaparak seçime katilma karari alan siyasi partiler, genel baskanlarin imzalarini ihtiva eden ittifak protokolünü 24 Mart Cuma günü saat 17.00'ye kadar YSK'ye teslim edecek

ANKARA (AA) - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim ittifakinin seçimlere katilma yeterliligini tasiyan siyasi partiler arasinda yapilabilecegine karar verdi.

YSK'nin Resmi Gazete'de yayimlanan kararinda, 14 Mayis Pazar günü birlikte yapilacak olan Cumhurbaskani Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde seçimlere katilma yeterliligine sahip siyasi partilerin seçim ittifaki yapmalarina iliskin usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre, seçim ittifaki, YSK tarafindan belirlenip ilan edilen seçimlere katilma yeterliligini tasiyan siyasi partiler arasinda yapilabilecek.

Ittifak yaparak seçime katilma karari alan siyasi partiler, genel baskanlarin imzalarini ihtiva eden ittifak protokolünü seçim takviminde belirlenen 24 Mart Cuma günü saat 17.00'ye kadar YSK'ye teslim edecek. Bu tarih ve saatten sonra ittifaka yeni bir siyasi parti dahil edilemeyecek.

Ittifak yapacak partiler, aday listelerinin teslim edilmesi için seçim takviminde ilan edilen süre gözetilerek 7 Nisan Cuma günü saat 17.00'ye kadar ayni usulle ittifak protokolünde degisiklik yapabilecek veya ayni süre içinde YSK'ye bildirimde bulunarak ittifaktan vazgeçebilecek. Ittifaktan vazgeçen siyasi partiler ayni gün saat 18.00'e kadar YSK tarafindan ittifak içerisindeki diger siyasi partilere bildirilecek.

Vazgeçme halinde, seçim ittifaki diger partiler arasinda devam edebilecek. Ittifaktan vazgeçmenin bildirilmesini takip eden gün saat 17.00'ye kadar da ittifak protokolü degistirilebilecek veya vazgeçebilecek.

Ittifak yaparak seçime katilma karari alan siyasi partiler, ittifak protokolünde oy pusulasinda kullanilacak ittifak unvanini belirleyebilecek.

Siyasi Partiler Kanunu'na göre kullanilamayacak unvanlar, ittifak adinin belirlenmesinde de kullanilamayacak, ittifak unvani disinda isaret, amblem ve logo belirlenemeyecek.

Unvani olmayan ittifakin birden fazla olmasi halinde ise bunlar YSK'ye basvuru sirasina göre numaralandirilacak. Ittifak yapan siyasi partiler, kendi aday listelerini verecekler.

Ittifaktaki partiler, ittifak protokolünü kanunlara aykiri olmadan ve YSK tarafindan belirtilen ilkeleri dikkate almak suretiyle hazirlayacak.