Mart ayi Evde Bakim Yardimi hesaplara yatirilmaya baslandiYildiz Nevin Gündogmus- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik: - "Bakima ihtiyaci olan agir engelli vatandaslar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 417 milyon lira Evde Bakim Yardimi'ni hesaplara yatirmaya basladik" - "Bu ay 564 bin vatandasimiz Evde Bakim Yardimi'ndan yararlaniyor"

Mart ayi Evde Bakim Yardimi hesaplara yatirilmaya baslandiYildiz Nevin Gündogmus- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik:
- "Bakima ihtiyaci olan agir engelli vatandaslar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 417 milyon lira Evde Bakim Yardimi'ni hesaplara yatirmaya basladik"
- "Bu ay 564 bin vatandasimiz Evde Bakim Yardimi'ndan yararlaniyor"

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, bakima ihtiyaci olan agir engelliler ve ailelerine ekonomik destek saglamak amaciyla bu ay toplam 2 milyar 417 milyon lira Evde Bakim Yardimi'ni hesaplara yatirmaya basladiklarini bildirdi.

Yanik, yaptigi yazili açiklamada, 2006'da baslatilan "Evde Bakim Yardimi" ile bakima ihtiyaç duyan agir engelli yakini olan ve bakimini üstlendigi için çalisamayan vatandaslarin desteklendigini hatirlatti.

Bakan Yanik, 2023 yili ocak-temmuz dönemi için Evde Bakim Yardimi'nin 3 bin 336 liradan 4 bin 336 liraya çikarildigini belirterek sunlari kaydetti:

"Bakima ihtiyaci olan agir engelli vatandaslar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 417 milyon lira Evde Bakim Yardimi'ni hesaplara yatirmaya basladik. Bu ay 564 bin vatandasimiz Evde Bakim Yardimi'ndan yararlaniyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaslarimiza hayirli olmasini dilerim. Bakanlik olarak engelli bireylerin egitim, saglik, güvenlik, istihdam gibi temel haklarina tam olarak ulasmalari için hak temelli bir bakis açisiyla politikalar gelistirmeye devam edecegiz."