Cumhurbaskani Erdogan, yeni yasama yili açilisinda konustu: (5)Duygu Yener- "Türkiye'ye karsi hasmane politika izleyip de günün sonunda kazançli çikan hiçbir ülke, hiçbir toplum, hiçbir kurum yoktur" - "Türkiye'yi ve Türk milletinin çikarlarini küresel arenada cesaretle savunurken hiç kimseden çekinmeyecegiz ama istiklal ve istikbalimiz adina verdigimiz bu mücadeleyi, mümkün olan en genis zeminde ve mutabakatla yürütmenin çabasi içinde olacagiz"

Cumhurbaskani Erdogan, yeni yasama yili açilisinda konustu: (5)Duygu Yener- "Türkiye'ye karsi hasmane politika izleyip de günün sonunda kazançli çikan hiçbir ülke, hiçbir toplum, hiçbir kurum yoktur"
- "Türkiye'yi ve Türk milletinin çikarlarini küresel arenada cesaretle savunurken hiç kimseden çekinmeyecegiz ama istiklal ve istikbalimiz adina verdigimiz bu mücadeleyi, mümkün olan en genis zeminde ve mutabakatla yürütmenin çabasi içinde olacagiz"

TBMM (AA) - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Türkiye'ye karsi hasmane politika izleyip de günün sonunda kazançli çikan hiçbir ülke, hiçbir toplum, hiçbir kurum yoktur." dedi.

Erdogan, TBMM'nin 28. Dönem 2. Yasama Yili açilisi dolayisiyla Meclis Genel Kurulundaki konusmasinda, Türkiye'ye demokrasi dersi verenlerin, kendi bünyelerini zehirli bir sarmasik misali saran Islam düsmanligi karsisinda üç maymunu oynadigini söyledi.

Islam düsmanligini adeta kutsayanlarin ve bu yöndeki her adimi dogrudan veya dolayli olarak destekleyenlerin, Türklere ve Müslümanlara yönelik nefret suçlarina göz yumanlarin kendi sonlarini hazirladigini belirten Erdogan, "Hep söyledigimiz gibi; hangi bahaneyle olursa olsun terör örgütleriyle, Islam'a ve Türklere karsi düsmanlik besleyenlerle ayni çuvala girenler, bir gün ayni akibete maruz kalmaya mahkumdur." diye konustu.

Türkiye'nin dostlugunun ne kadar degerli ve kritik oldugunu Karabag'dan Libya'ya, Suriye'den Somali'ye kadar tüm kardeslerin çok iyi bildigini vurgulayan Erdogan, "Türkiye'ye karsi hasmane politika izleyip de günün sonunda kazançli çikan hiçbir ülke, hiçbir toplum, hiçbir kurum yoktur." ifadesini kullandi.

Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye'nin bu bölgelerde adaletten, mesruiyetten ve insan hayatindan yana agirligini koyarak, zulme ve isgale geçit vermedigini söyledi.

Son olarak 30 yillik isgalin ardindan, Azerbaycan topragi olan Karabag'in özgürlügüne kavustugunu ve hakkin yerini buldugunu dile getiren Erdogan, "Biz, dostlarimizi çogaltma konusunda samimi bir gayret içindeyiz. Uzattigimiz dostluk elini tutan herkesle ortak çikarlar dogrultusunda yol yürümekten memnuniyet duyariz." dedi.

- "Mesele Türkiye ise geri kalan her sey teferruattir"

Diyalog ve diplomasiye alan açildiginda ne kadar çetrefil olursa olsun çözülemeyecek hiçbir sorun görmediklerini kaydeden Erdogan, son dönemde bu dogrultuda pek çok önemli adimi basariyla attiklarinin altini çizdi.

Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye'nin etrafinda bir baris ve huzur kusagi olusturma hedeflerinde de ciddi mesafe aldiklarini belirterek, söyle devam etti:

"Bölgesel entegrasyon projeleriyle isbirligimizi derinlestirmeye çalistik. Bunlara yenilerini eklemeye haziriz. Bize bir adim gelene biz kosarak gideriz. Yeter ki Türkiye'nin egemenlik haklarina, büyük bedeller ödeyerek elde ettigi kazanimlarina, kirmizi çizgilerine, birlikte kazanma ilkesine saygi duyulsun. Bunlari sagladigimizda hiç kimseyle konusamayacak, müzakere edemeyecek, anlasamayacak hiçbir meselemiz yoktur. Tüm bu politikalarda Cumhur Ittifaki olarak tesis ettigimiz anlayis birligine Meclisimizdeki diger gruplarin ve partilerin de en genis sekilde katki saglayacagini ümit ediyoruz. Hadiseye, 'mesele Türkiye ise geri kalan her sey teferruattir' diye bakiyoruz. Rotasini milletin çizdigi, önceliklerini milletin belirledigi, milletle ayni yöne bakan, ayni istikamette yürüyen tüm aktörlerden bu hassasiyetle hareket etmesini bekliyoruz."

- "Çikarlarimizi savunurken hiç kimseden çekinmeyecegiz"

Erdogan, Cumhuriyetin 100'üncü yilina kavusmanin hakli gururunu yasadiklari 2023 senesini yeni bir dönemin müjdecisi haline getirmenin kendi ellerinde oldugunu ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Bunu da beraber konusarak, tartisarak, uzlasarak ve neticede Türkiye ortak paydasinda bulusarak basarabiliriz. Demokrasiyi, diger yönetim tarzlarina göre üstün kilan en önemli vasfi, toplumsal müsterekleri artirmaya imkan tanimasidir. Demokrasiyi güçlendirmek, bu bakimdan milletin birligini, bütünlügünü, bir arada baris ve huzur içinde yasama iradesini de güçlendirmek demektir. Hakarete, iftiraya ve yalana varmadigi sürece her türlü tenkide, milletimize faydasi dokunacak her türlü teklife açik oldugumuzu tekrar vurgulamak istiyorum.

Her hal ve sart altinda dogru bildiklerini, Türkiye'nin hayrina olduguna inandiklari hususlari açik yüreklilikle dillendirmeye devam edeceklerini dile getiren Erdogan, "Elbette haksizliklar karsisinda susmayacagiz. Milletin, sandikta bizlere emanet ettigi muazzez iradesine kesinlikle leke sürdürmeyecegiz. Vesayetin her türlüsüne karsi bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da gerekirse gögsümüzü siper edecegiz. Türkiye'yi ve Türk Milleti'nin çikarlarini küresel arenada cesaretle savunurken, hiç kimseden çekinmeyecegiz. Ama istiklal ve istikbalimiz adina verdigimiz bu mücadeleyi, mümkün olan en genis zeminde ve mutabakatla yürütmenin çabasi içinde olacagiz." diye konustu.

Cumhurbaskani Erdogan, Meclis çatisi altinda Türkiye'ye hizmet gayesiyle çalisan siyasi partilerin, 85 milyonun her bir ferdinin birikiminden istifade etmeye gayret edeceklerini söyleyerek, "Meclisimizin yeni yasama yilinin yeni bir isbirligi ruhuna kapi aralamasini ümit ediyorum. Rabbim yar ve yardimcimiz olsun. Bu duygularla bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28'inci Dönem 2'nci Yasama Yili'nin hayirli olmasini diliyorum. Milletvekillerimize yeni yasama yilinda Mevla'dan basarilar temenni ediyorum. Türkiye Yüzyili'ni insa etme mücadelemize vereceginiz destekler için her birinize simdiden tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

Daha sonra TBMM Baskani Numan Kurtulmus, birlesimi 3 Ekim Sali günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapatti.

Meclis'ten ayrilirken gazetecilerin sorularini yanitlayan Cumhurbaskani Erdogan, Isveç'in NATO'ya üyelik sürecine iliskin soru üzerine, "Süreci takip edeceksiniz." dedi.

Erdogan, Ankara'daki terör saldirisina iliskin degerlendirmesinin sorulmasi üzerine, "Içisleri Bakani görevini yapti." ifadesini kullandi.

Emekli maaslarina yapilacak düzenlemeye iliskin soruya karsilik ise Erdogan, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan'in tüm gerekenleri söyledigini kaydetti.

Cumhurbaskani Erdogan, "Yilbasindan önce zam müjdesi olur mu?" sorusuna, "Insallah." cevabini verdi.

Erdogan, baska bir soru üzerine AK Parti'nin önümüzdeki hafta sonu yapilacak 4. Olaganüstü Kongresi'ne iliskin çalismalarin devam ettigini söyledi.

(Bitti)