Bosna Hersek'te siddetli yagislar sele neden olduIsmail Özdemir

Bosna Hersek'te siddetli yagislar sele neden olduIsmail Özdemir

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in Tuzla ve Teslic sehirlerinde siddetli yagislar nedeniyle olusan selde ev ve isyerleri sular altinda kaldi.

Ülkenin kuzeydogusunda bulunan Tuzla Kantonu'ndaki Celic ve Koraj ile Bosna Hersek'teki iki entiteden biri olan Sirp Cumhuriyeti'ndeki (RS) Teslic sehirlerinde siddetli yagislar sele neden oldu.

Celic ve Koraj'da belediye ekipleriyle arama kurtarma ekipleri sel nedeniyle mahsur kalanlari kurtardi ve suyun tahliyesi islemine basladi.

Birçok konut ve isyerinde sel nedeniyle maddi hasar meydana geldi.

Celic Belediyesi ise sehir genelinde sel nedeniyle acil durum ilan etti. Bazi yetkililer ise yagislarin devam etmesi halinde yeni sel olusumundan endise ettiklerini dile getirdi.

Teslic kentinde ise sel ve firtina nedeniyle devrilen agaçlar konutlara zarar verdi. Yagislarin durmasiyla beraber evlerini su basan birçok kisi saglam kalan esyalarini kurtarmak için konutlara girdi.

Selin yasandigi Teslic sehrinin Belediye Baskani Milan Milicevic, ekiplerin sel nedeniyle olusan olumsuzluklari gidermek için sahada çalistiklarini söyledi.

Yagmurun çok siddetli yagdigini ve selin bir anda olustugunu aktaran Milicevic, küçük bebegi olan bir aileyi geçici bir konuta yerlestirdiklerini belirtti.