Bilisim ve e-ticaret sektörünün temsilcileri, Adana'daki zirvede bulustu Eren Bozkurt

Bilisim ve e-ticaret sektörünün temsilcileri, Adana'daki zirvede bulustu  Eren Bozkurt

ADANA (AA) - Adana'da, depremlerden etkilenen isletmelerin e-ticaret ile kalkinmasi ve büyümesine katki sunmak amaciyla Bilisim ve e-Ticaret Zirvesi düzenleniyor.

Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Adana Ticaret Odasi (ATO) Konferans Salonu'nda düzenlenen zirvenin açilisinda, kendisinin de sirketleri oldugunu ancak e-ticaret yapmadigini söyledi.

Ticaret ve girisimcilik yapacak herkesin destekçisi olacaklarini belirten Karalar, "Yapilan her is, hem ülke ekonomisine hem kent ekonomisine büyük katki saglayacak. Dolayisiyla ülkem zenginlesecek. Ülkenin istihdama, üretmeye, ihracata ve dövize ihtiyaci var. Dolayisiyla bunlari gerçeklestirmeye çalisan her çabanin, her girisimcinin yaninda olmak bizim de vazifemizdir." diye konustu.

ATO Baskani Yücel Bayram da bölgenin çok ciddi e-ticaret potansiyeline sahip olduguna dikkati çekti.

Bu potansiyeli kullanamadiklarini ifade eden Bayram, söyle konustu:

"Elektronik ticaret, aslinda bizim diger sehirlerden bir adim öne çikmamizi saglayacak. Bu toplantida asil amaç, deprem bölgesindeki tüccarin, e-ticaret yaparak yaralarinin sarilmasi. Adana'miz da 6 Subat'tan etkilenen illerin basinda gelmektedir. Adana'da her ne kadar yikim ve can kaybi diger illere göre orani düsük olsa da ticaret olarak en çok etkilenen illerden bir tanesi. Çünkü Adana'nin en büyük ticaret yaptigi yer deprem bölgesi."

- "Destekler için çok karmasik yapilar olusmamasi lazim"

Bilisim Sektörü Dernekleri Federasyonu (TÜBIFED) Baskani Necmettin Kirik da ticaret odalarina kayitli birçok meslek grubu oldugunu ancak yasal yollarla kar marji ve katma degeri en yüksek üretimi bilisim sektörünün yaptigini ifade etti.

Teknokent siniri içinde kalmak istemediklerini aktaran Kirik, sunlari kaydetti:

"Teknokent sinirlari haricinde de yazilim yapan, ürün gelistiren meslektaslarimizdan da destekleri ve hizmetleri almak istiyoruz. Biz artik çok kolay yollarla sade destege erismek istiyoruz. Meslek mensubu arkadaslarim kolay destek alabilsinler. Destekler için çok karmasik yapilar olusmamasi lazim. Bunlari çözmemiz gerektigini düsünüyoruz."

Elektronik Ticaret Dernegi (ELIDER) Baskani Fehmi Darbay da ülkeye saglayabilecekleri en büyük faydalardan bir tanesinin ihracat oldugunu anlatti.

Adana Bilisimci Is Insanlari Dernegi (ABIAD) Baskani Mehmet Ali Altun, dijitallesmenin sadece bir sektörü degil tüm ekonomiyi sekillendirdigini kaydetti.

Ticaret Bakanligi tarafindan desteklenen, ELIDER ve ABIAD'in öncülügünde düzenlenen zirve, konusunda uzman katilimcilarin yer aldigi panellerin ardindan sona erecek.