Besiktas'ta Aboubakar, Weghorst'un gol sayisini yakaladiMücahit Hüseyin Erogul- Sezonun ilk yarisinda Besiktas'in forveti olan Wout Weghorst 16 maçta 8 gol atarken, Hollandali futbolcunun ayrilisinin ardindan siyah-beyazli ekibe yeniden dahil olan Vincent Aboubakar son 8 karsilasmada 8 gol kaydetti

Besiktas'ta Aboubakar, Weghorst'un gol sayisini yakaladiMücahit Hüseyin Erogul- Sezonun ilk yarisinda Besiktas'in forveti olan Wout Weghorst 16 maçta 8 gol atarken, Hollandali futbolcunun ayrilisinin ardindan siyah-beyazli ekibe yeniden dahil olan Vincent Aboubakar son 8 karsilasmada 8 gol kaydetti

ISTANBUL (AA) - HÜSEYIN EROGUL - Besiktas'in ara transfer döneminde kadrosuna kattigi Vincent Aboubakar, sezonun ilk yarisinda siyah-beyazli takimin forveti olarak görev yapan Wout Weghorst'un 16 lig maçinda attigi 8 gole, oynadigi son 8 karsilasmadaki performansiyla ulasti.

Sezona Ingiltere'nin Burnley takimindan kiralik olarak kadrosuna dahil ettigi Weghorst'la baslayan Besiktas, Hollandali futbolcunun ara transfer döneminde Manchester United'a gitmesi üzerine Aboubakar'i Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al Nassr'dan transfer etti.

Ocak ayinda Besiktas'taki üçüncü dönemine baslayan Aboubakar, pes pese attigi gollerle Weghorst'un yoklugunu kisa sürede unutturdu.

Besiktas formasini ligin 20. haftasindaki Yukatel Kayserispor maçinda giymeye baslayan Kamerunlu forvet, ilk 4 maçinda takimina gol katkisi veremedi.

Fraport TAV Antalyaspor ile oynanan erteleme maçinda statü geregi görev yapamayan Aboubakar, daha sonra oynadigi karsilasmalarda siyah-beyazli takimin gol yükünü sirtlayan isimlerin basinda geldi.

- 8 maçta 8 gol

Ilk döneminde oldugu gibi Cenk Tosun'la etkili bir ikili haline gelen siyah-beyazli oyuncu, son 8 maçta 8 gol kaydetti.

Aboubakar, Weghorst'un 16 maçtaki gol sayisini 12 müsabakada yakaladi.

MKE Ankaragücü, Medipol Basaksehir, Istanbulspor, Fenerbahçe ve Bitexen Giresunspor (2) maçlarinda 6 gol kaydeden 31 yasindaki oyuncu, 0-0 sona eren Trabzonspor karsilasmasinda skor üretemedi ancak daha sonra oynanan HangiKredi Ümraniyespor ve Galatasaray müsabakalarinda yine taraftarlarina gol sevinci yasatmayi basardi.

- 120 dakikada bir gol atti

Besiktas'ta Weghorst'tan daha az maç yapmasina ragmen ayni sayida gol kaydeden Aboubakar, tüm gollerini 960 dakikaya sigdirdi.

Siyah-beyazli oyuncu 120 dakikada bir rakip fileleri havalandirirken, Besiktas kariyerinde 1426 dakika forma giyen Weghorst ise bu ortalamada Aboubakar'in gerisinde kaldi.

Manchester United'ta forma giyen Weghorst, Besiktas'ta 178,25 dakikada bir gol sevinci yasadi.

- Derbileri bos geçmedi

Ligde oynanan son Galatasaray maçinda takiminin 3. golünü kaydeden Aboubakar, siyah-beyazli ekipteki üçüncü döneminde oynadigi 2 derbi karsilasmasinda da rakip fileleri havalandirmis oldu.

Besiktas'in Kadiköy'de Fenerbahçe'yi 4-2 maglup ettigi maçta siyah-beyazlilarin son golünü kaydeden Aboubakar, ligdeki 8. golünü Galatasaray mücadelesinin uzatma dakikalarinda atti.

Wout Weghorst ise Fenerbahçe ve Galatasaray'a karsi oynanan maçlarda siyah-beyazli takim adina gol katkisi saglayamadi. Hollandali forvet, Manchester United formasiyla çiktigi 25 resmi müsabakada ise toplam 2 gol kaydetti.

Premier Lig'deki 12 maçinda henüz gol sevinci yasayamayan Weghorst, UEFA Avrupa Ligi'nde 6, Ingiltere Lig Kupasi'nda ise 3 karsilasmada görev yapti ve birer gol atti. Hollandali forvet, Ingiltere Federasyon Kupasi'nda süre aldigi 4 maçta da gol atamadi.