Adiyaman'da 70 noktada 100 bin kisi iftar sofralarinda bulusacakCihan Okur,Kemal Ceylan- Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan: - "Iftar sofralarinin 40'ini sivil toplum kuruluslari, 30'unu ise belediyelerimiz koordine ediyor. Elbette basinda hükümet olarak bizim organizasyonumuz var. AFAD, Kizilay ve bütün kamu kurumlarimiz bu koordinasyonun içerisinde. Eksik ne varsa onu tamamlamaya çalisiyoruz"

Adiyaman'da 70 noktada 100 bin kisi iftar sofralarinda bulusacakCihan Okur,Kemal Ceylan- Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan:
- "Iftar sofralarinin 40'ini sivil toplum kuruluslari, 30'unu ise belediyelerimiz koordine ediyor. Elbette basinda hükümet olarak bizim organizasyonumuz var. AFAD, Kizilay ve bütün kamu kurumlarimiz bu koordinasyonun içerisinde. Eksik ne varsa onu tamamlamaya çalisiyoruz"

ADIYAMAN (AA) - CIHAN OKUR / KEMAL CEYLAN - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adiyaman'da, 70 noktada kurulan iftar ve sahur sofralarinda 100 bin kisiye hizmet verilecek.

Ramazan ayinda, depremzedeler ve sahada çalisanlar için, Türk Kizilay basta olmak üzere sivil toplum kuruluslari ve belediyeler tarafindan "Adiyaman'da ramazanda birlik, sarsilmaz kardeslik" temasiyla farkli noktalarda "ramazan sofralari" kuruldu. Belirlenen merkezlerde, profesyonel asçilar tarafindan hazirlanan sicak yemekler, iftar ve sahur sofralarinda ikram edilmeye baslandi.

Iftar sofralarinin oldugu alanlarda, ramazan etkinlikleri düzenlenecek, ilahi dinletileri sunulacak ve dualar edilecek.

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, AA muhabirine, ramazanin birlik, beraberlik ve maneviyat ayi oldugunu söyledi.

Ramazan ayinda bütün Müslümanlarin sofralarini paylastigini belirten Demircan, "Islam dünyasinin paylasma kültürüne, deprem bölgesinde yakindan sahit olduk. Milletimiz çok büyük bir millet, devletimiz de çok büyük bir devlet. 81 ilden vatandaslarimiz, buraya yardimlariyla merhametleriyle sevgileriyle ve kardeslikleriyle geldi. Bizim kültürümüzün temel tasi paylasmaktir." dedi.

- "Bereketli ve kardeslik kültürünün ön planda oldugu bir ramazan ayi geçirecegiz"

Ahmet Misbah Demircan, ramazanin bu anlamiyla yeniden paylasma duygusunu ön plana çikaracak bir ay oldugunu dile getirdi.

Adiyaman'da 70 noktada iftar sofralari açilacagini kaydeden Demircan, "Iftar sofralarinin 40'ini sivil toplum kuruluslari, 30'unu ise belediyelerimiz koordine ediyor. Elbette basinda hükümet olarak bizim organizasyonumuz var. AFAD, Kizilay ve bütün kamu kurumlarimiz bu koordinasyonun içerisinde. Eksik ne varsa onu tamamlamaya çalisiyoruz. Ama burada mesele, Adiyamanli kardeslerimizle kucaklasmak ve onlara bu rahmet ayinda yeniden kardesligimizi hissettirmek." diye konustu.

Demircan, ramazan programlarina iliskin su bilgileri paylasti:

"Programlarda elbette iftar ikramlari olacak ama daha önemlisi dualar olacak, ilahiler olacak, Kur'an-i Kerim okunacak. Bu manevi iklimde, insanlar insallah bir manevi tedavi yasayacak. Insallah bereketli ve kardeslik kültürünün ön planda oldugu bir ramazan geçirecegiz. Günlük ortalama 100 bin kisiyle iftar ve sahur sofralarinda bulusacagiz. Bütün Adiyamanli vatandaslarimizi kardeslik sofralarina bekliyoruz."