Adana'da yikilan apartmanin müteahhidinden "bina yapimini devretmistim" savunmasiAbdulkerim S. B. Topaloglu- Sinem Apartmani'nin tutuklu müteahhidi Ekrem Naci Sönmez'in ifadesinden: - "Binanin yapimini devrettikten sonra binayla hiçbir ilgim yoktur. Bilgim dahilinde yapilmamistir. Binanin yikilmasinin benim dahlimde oldugunu düsünmüyorum"

Adana'da yikilan apartmanin müteahhidinden "bina yapimini devretmistim" savunmasiAbdulkerim S. B. Topaloglu- Sinem Apartmani'nin tutuklu müteahhidi Ekrem Naci Sönmez'in ifadesinden:
- "Binanin yapimini devrettikten sonra binayla hiçbir ilgim yoktur. Bilgim dahilinde yapilmamistir. Binanin yikilmasinin benim dahlimde oldugunu düsünmüyorum"

ADANA (AA) - SATUK TOPALOGLU - Adana'daki Sinem Apartmani'nin, Kahramanmaras merkezli depremlerde yikilmasiyla ilgili tutuklanan müteahhit Ekrem Naci Sönmez, binanin yapimini insasi sürerken devrettigini ve yikimda kusuru bulunmadigini iddia etti.

Pazarcik merkezli 6 Subat'taki 7,7 büyüklügündeki depremde hasar alan, Elbistan merkezli 7,6 büyüklügündeki sarsintida yikilan, çok sayida kisinin hayatini kaybettigi Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi'ndeki 12 katli Sinem Apartmani'nin müteahhidi tutuklu Ekrem Naci Sönmez'in ifadesine ulasildi.

Hakkindaki suçlamalari kabul etmeyen Sönmez, "Bu projeye ilk basladigimizda 'tip proje' olarak üç blok seklinde basladik. Ikisi ayni parselde, bahse konu Sinem Apartmani'na ise baska bir parselde basladim. Diger 2 binayi ben tamamladim. Bu binalar Akcan A ve B bloklaridir. Deprem nedeniyle bu binalarda bir hasar olusmamistir." ifadesini kullandi.

Sönmez, Sinem Apartmani'nin yapildigi tarihteki yönetmelige uygun insa edildigini savunarak, sunlari kaydetti:

"Sinem Apartmani'nin yapimina basladiktan sonra ikinci kati karkas bir sekilde bittiginde binanin yapiminin uzun sürecegi anlasildi. Arsa sahipleri süre uzatma talebimi kabul etmeyince insaati arsa sahiplerinin rizasiyla eksper yaptirarak devrettik. Eksperi de arsa sahipleri yaptirdi. Binanin yapimini devrettikten sonra binayla hiçbir ilgim yoktur. Bilgim dahilinde yapilmamistir. Binanin yikilmasinin benim dahlimde oldugunu düsünmüyorum. Üzerime atili suçlamalari kabul etmiyorum."

Binanin yapimini ise Sinem Apartmani'nin yikilmasina iliskin sorusturma kapsaminda tutuklanan müteahhit Hüseyin Zati Yildirim ile ortagi avukat Ömer Faruk Gerger'in tamamladigi belirtildi.

- Deprem dayaniklilik testini geçememisti

Yikimlarin ardindan baslatilan çalismalarda, kolon betonlarindan yapi uzmanlarinca alinan beton örnekleri incelenmek üzere yapi ve zemin denetimi laboratuvarina gönderilmisti. Laboratuvar ortaminda yapilan çalismalarda aralarinda Sinem Apartmani'nin da oldugu 11 binadan alinan örnekler "deprem dayaniklilik testi"ni geçememisti.

Sinem Apartmani'nin yikilmasiyla ilgili sorusturma kapsaminda yakalanan müteahhit Hüseyin Zati Yildirim ile ortagi avukat Ömer Faruk Gerger 15 Subat'ta, apartmandaki yapim kusurlariyla ilgili sorusturma kapsaminda gözaltina alinan müteahhit Ekrem Naci Sönmez ise 16 Subat'ta tutuklanmisti.