GÜNCELLEME - Israil güçleri Bati Seria'da Filistinli bir tutuklunun evini yiktiMücahit Aydemir,Hacer Baser- Israil askerleri, yikima tepki gösteren bölge sakinlerine plastik ve gerçek mermilerle müdahale ederek 2 gazeteci dahil 16 Filistinliyi yaraladi AYRINTILAR EKLENDI

GÜNCELLEME - Israil güçleri Bati Seria'da Filistinli bir tutuklunun evini yiktiMücahit Aydemir,Hacer Baser- Israil askerleri, yikima tepki gösteren bölge sakinlerine plastik ve gerçek mermilerle müdahale ederek 2 gazeteci dahil 16 Filistinliyi yaraladi

AYRINTILAR EKLENDI

RAMALLAH (AA) - Israil güçleri isgal altindaki Bati Seria'da Filistinli tutuklu Islam el-Feruh'un evini yikti.

Israil ordusuna bagli bir birim, Ramallah'ta Feruh'un ailesinin yasadigi evin altina patlayici yerlestirdi. Patlama 4 katli binanin ikinci katina kadar etkisini gösterdi.

Israil askerleri, yikima tepki gösteren bölge sakini Filistin gençlere gerçek ve plastik mermi ile müdahale ederken, Filistinliler tas atarak karsilik verdi.

Israil güçlerinin müdahalesinde, olaylari yerinde takip eden iki gazeteci dahil 16 Filistinli yaralandi; onlarcasi atilan gazdan etkilendi.

Filistinli gazetecilerden biri basina isabet eden plastik mermiyle agir yaralanirken, diger gazeteci gerçek mermiyle orta derecede yaralandi.

Birlesmis Milletler Insani Isler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafindan hazirlanan rapora göre, Israil makamlari 2023 basindan mayis sonuna kadar isgal altindaki Dogu Kudüs'te Filistinlilere ait 104 yapiyi "ruhsatsiz" oldugu gerekçesiyle yikti.

Israil güçleri, saldiri düzenlemekle suçladigi Filistinlileri, gözalti ve hapsin yani sira evlerini yikarak da cezalandiriliyor.

Filistinli Islam el-Feruh, Bati Kudüs'te iki ayri noktadaki otobüs duraklari yakininda bombali saldiri düzenleme suçlamasiyla 27 Aralik 2022'de gözaltina alinmisti.