ÖSYM'nin hafta sonu düzenleyecegi YÖKDIL'e 138 bin aday katilacakSelma Kasap

ÖSYM'nin hafta sonu düzenleyecegi YÖKDIL'e 138 bin aday katilacakSelma Kasap

ANKARA (AA) - Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezince (ÖSYM) 26 Mart Pazar günü düzenlenecek Yüksekögretim Kurumlari Yabanci Dil Sinavi'na (2023-YÖKDIL/1) 138 bin 27 aday katilacak.

Lefkosa ve Biskek dahil 79 ilde düzenlenecek sinavda 19 bin 363 kisi görev alacak. Sinav için 420 bina, 5 bin 448 salon kullanilacak.

Sinav, 85 sinav merkezinde saat 10.15'te baslayacak. Adaylar saat 10.00'dan sonra sinav binalarina alinmayacak.

Ingilizcede fen bilimleri, saglik bilimleri ve sosyal bilimler alanlarinda, Arapçada sadece sosyal bilimler alaninda yapilacak sinavda adaylara 80 soru için 180 dakika cevaplama süresi verilecek.

Kimlik kartini kaybeden, kimlik karti bulunmayan veya kimlik kartinda kimlik numarasi ve fotografi olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sinav günü açik tutulacak.

- YÖKDIL elektronik ortamda da uygulanacak

ÖSYM Baskani Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, lisans üstü egitim ve akademik yükseltmelerde geçerli olan YÖKDIL'i elektronik ortamda da uygulayacaklarini belirterek sinava katilacak tüm adaylara basarilar diledi.

YÖKDIL/1 sonuçlari, 14 Nisan'da açiklanacak. Sinav sonuçlari, açiklandigi tarihten itibaren 5 yil süreyle geçerli olacak.