AEDAS elektrik sebekelerine müdahale edilmemesi konusunda uyardiZeynep Beyza Kiliç

AEDAS elektrik sebekelerine müdahale edilmemesi konusunda uyardiZeynep Beyza Kiliç

ANKARA (AA) - Akdeniz Elektrik Dagitim AS (AEDAS), elektrik sebekelerine bilinçsiz müdahalelerin tehlikeli sonuçlar yaratabilecegi konusunda vatandaslara uyarida bulundu.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, alçak gerilim ve orta gerilim hatlarinda her türlü bakim, onarim ve baglanti yetkisinin sadece dagitim sirketine ait oldugu belirtildi.

Elektrik arizalari, enerji açma-kesme, armatür arizasi, elektrik tellerine temas eden cisim veya kuslarin olmasi gibi durumlarda en kisa sürede AEDAS teknik ekiplerine bilgi verilmesi gerektigi vurgulanan açiklamada, "Elektrik dagitim sebekelerine sadece üçüncü sahislarin müdahalesinin ölümlü kazalara yol açabilmesi nedeniyle tehlikeli ve yasaktir." ifadesi kullanildi.

Insaat, tadilat gibi isler yapilirken güvenlik mesafesinin ihlal edilmesi ve elektrik iletkenlerine müdahale edilmesi durumunda can ve mal kaybi yasanabildigi belirtilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Dogrudan veya dolayli temas sonucu elektrik çarpmasi riskine karsi firmalarin Yapi Islerinde Is Sagligi ve Güvenligi Yönetmeligi'nde belirtilen sartlara uymasi gerekir. Ayrica enerjinin kesilerek çalisma yapilmasi gereken durumlarda, hem yasa hem de kamu güvenligi geregi firmalarin dagitim sirketi çagri merkezi veya isletmelerine bilgi vermesi ve dagitim sirketi tarafindan enerji kesintisi yapilmadan çalismaya baslanmamasi sarttir. Vatandaslarimizin elektrik arizalari ve acil durumlarda 186 Çagri Merkezi'ni aramalarini rica ederiz."