Besiktas'ta kaleci Mert Günok tecrübesini gösterdiMücahit Hüseyin Erogul- Siyah-beyazli ekipte bu sezon 15 resmi maçta 12 gol yiyen Mert, 0,80 ortalamada kaldi - Genç kalecilerden Ersin Destanoglu 11 karsilasmada 14 gole engel olamayarak 1,27 ortalama tuttururken, Emre Bilgin ise 2 maçta 3 golle 1,5 ortalama yakaladi

Besiktas'ta kaleci Mert Günok tecrübesini gösterdiMücahit Hüseyin Erogul- Siyah-beyazli ekipte bu sezon 15 resmi maçta 12 gol yiyen Mert, 0,80 ortalamada kaldi
- Genç kalecilerden Ersin Destanoglu 11 karsilasmada 14 gole engel olamayarak 1,27 ortalama tuttururken, Emre Bilgin ise 2 maçta 3 golle 1,5 ortalama yakaladi

ISTANBUL (AA) - HÜSEYIN EROGUL - Spor Toto Süper Lig'de oynadigi son 3 maçi da kazanarak sampiyonluk umutlarini gelecek haftalara tasiyan Besiktas'ta tecrübeli kaleci Mert Günok, ortaya koydugu performansla bu sezon siyah-beyazli takimin kalesini koruyan üç kaleci içinde en az gol yeme ortalamasina sahip oldu.

Geçen sezon yasadigi sakatligin ardindan uzun süre futboldan uzak kalan 34 yasindaki Mert Günok, teknik direktör Senol Günes'in göreve gelmesiyle birlikte gösterdigi performansla siyah-beyazli kaleyi diger genç takim arkadaslarina kaptirmadi.

Teknik direktör Valerien Ismael döneminde kaleye geçemeyen ve Fransiz teknik adamin görevde kaldigi süre içinde siyah-beyazli takimin kalesini koruyamayan Mert, Senol Günes'le birlikte tekrar eski günlerine döndü.

Günes'in ilk maçi olan HangiKredi Ümraniyespor karsilasmasiyla birlikte Ersin Destanoglu'ndan eldivenleri devralan Mert, daha sonra oynanan 14 lig maçinda araliksiz görev alirken, Ziraat Türkiye Kupasi'nda da 1 maçta kaleye geçti.


- Maç basina 0,80 gol yedi

Besiktas'in kalesini geride kalan 26 haftada Mert'in disinda Ersin Destanoglu ve Emre Bilgin de korudu. Tecrübeli kaleci, görev aldigi maçlarda siyah-beyazli takimda en az gol yeme ortalamasina sahip oldu.

Siyah-beyazli takimin kalesinde görev aldigi 14 lig maçinda 11 gol yiyen Mert Günok, MKE Ankaragücü ile oynanan, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 beraberlikle sona eren Türkiye Kupasi karsilasmasinda da görev aldi. 15 resmi müsabakada kalede olan Mert maç basina ortalama 0,80 gol yiyerek bu sezon gol yeme ortalamasi en düsük Besiktasli kaleci olarak kayitlara geçti.

Ismael döneminde siyah-beyazli takimin kalesini koruyan 22 yasindaki Ersin Destanoglu yedigi hatali gollerle elestirilen isimlerin basinda gelirken, genç kaleci 2'si Türkiye Kupasi olmak üzere toplam 11 karsilasmada Besiktas'in kalesini korudu.

Görev aldigi 11 maçta 14 kez kalesini gole kapatamayan 22 yasindaki kalecinin maç basina yedigi gol ortalamasi 1,27 oldu.

Ersin'in forma giymedigi 2 mücadelede kaleye geçen ve profesyonel kariyerinin baslangicini yapan 19 yasindaki Emre Bilgin ise ligde görev aldigi 2 maçta rakiplerinin 3 kez gol (1,5 ortalama) sevinci yasamasini izledi.


- 5 maçta kalesini gole kapatti

Siyah-beyazli takimin bu sezon gol yemeden tamamladigi 8 maçin 5'inde Mert Günok görev aldi.

Tecrübeli kaleci; Adana Demirspor, Yukatel Kayserispor, Corendon Alanyaspor, Fraport TAV Antalyaspor ve Medipol Basaksehir karsilasmalarinda kalesini gole kapatti.

Besiktas'in gol yemeden bitirdigi diger 3 maçta da kalede Ersin Destanoglu görev yapti. 9 lig maçinda kaleye geçen Ersin; Yukatel Kayserispor, Fenerbahçe ve Bitexen Giresunspor maçlarinda rakiplerinin gol sevinci yasamasina izin vermedi.

Siyah-beyazlilar, Mert Günok'un görev yaptigi 14 lig maçinda 30 puan toplarken, diger iki genç kalecinin görev aldigi maçlarda rakiplerinden 19 puan aldi.


- Yeniden milli takima çagrildi

Besiktasli tecrübeli kalecinin bu sezonki performansi yeniden milli takim kapisinin açilmasina sebep oldu.

Daha önce 22 kez A Milli Takim formasi giyen Mert Günok, son olarak 2021 yilinda Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri'nde Karadag, Cebelitarik ve Hollanda ile oynanan maçlarda milli takim kafilesinde yer aldi ancak bu müsabakalarin hiçbirinde kaleye geçemedi.

Siyah-beyazli kaleci, Besiktas'taki bu sezonki performansi sonrasi yaklasik 2 yil sonra A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Stefan Kuntz tarafindan 2024 Avrupa Sampiyonasi Elemeleri D Grubu'nda Ermenistan ve Hirvatistan ile oynanacak maçlarin aday kadrosuna davet edildi.


- Hatali goller de yedi

Mert Günok'un bu sezon yaptigi basarili kurtarislar kadar yedigi hatali goller de akillarda kaldi.

Ligin 19. haftasinda Arabam.com Konyaspor ile deplasmanda oynanan maçin ilk dakikasinda takim arkadasi Valentin Rosier'in geri pasini ayaginin altindan kaçirarak siyah-beyazli ekibin 1-0 geriye düsmesine sebep olan Mert'in, Istanbulspor maçinda hatali pasinda Besiktas kalesinde golü gördü.

Tecrübeli kaleci, Vodafone Park'ta oynanan ve Besiktas'in 3-1 kazandigi maçta mesin yuvarlagi takim arkadasi yerine Jason Lokilo'ya atmasi sonrasinda baslayan atakta Lokilo takiminin tek sayisini kaydetti.