ABD medyasi: Donald Trump hakkinda "gizli belgeler"e iliskin dava açildiMurat Karadag

ABD medyasi: Donald Trump hakkinda "gizli belgeler"e iliskin dava açildiMurat Karadag

MIAMI (AA) - ABD medyasi, eski ABD Baskani Donald Trump hakkinda, Florida'daki malikanesinden çikan "gizli belgeler" sorusturmasi kapsaminda dava açildigini duyurdu.

Ülke basinindaki haberlere göre, adlarinin açiklanmasini istemeyen iki savcilik yetkilisi, 7 ayri suçtan yargilanacak Trump'in davasina ait dosyanin avukatlarina gönderildigini belirtti.

Yetkililer, savciligin dün Trump'in avukatlariyla iletisime geçerek davanin içerigi hakkinda bilgi verdigini kaydetti.

ABD Adalet Bakanligi, söz konusu dava hakkinda resmi açiklama yapmazken bu konudaki haberlere yönelik sorulari da yanitsiz birakti.

Trump'in avukati James Trusty de dün aksam katildigi bir televizyon kanalinda, müvekkiline isnat edilen suçlamalar hakkinda açiklamalarda bulundu.

Trusty, Trump'in "ABD ulusal savunma bilgilerini kasten alikoyma, bu bilgilere ulasmayi engelleme, yalan beyan ve komplo kurmak" suçlarindan yargilanacagini söyledi.

Trump, kendi sosyal medya sitesi TruthSocial'da yaptigi paylasimda, "gizli belgelerle" ilgili hakkinda iddianame hazirlandigini duyurmustu.

Gelecek sali yerel saatle 15.00'te Miami'deki federal adliyeye çagrildigini belirten Trump, "Ülkemizin tarihindeki herhangi bir görevdeki baskandan çok daha fazla oy alan ve su anda 2024 baskanlik seçimleri için yapilan anketlerde hem Demokrat hem de diger tüm adaylardan açik ara önde olan eski bir ABD Baskani'nin basina böyle bir seyin gelebilecegini asla düsünmemistim. Ben masum bir adamim!" ifadelerini kullanmisti.

- Trump'in malikanesinden çikan gizli belgeler

Trump'in Florida'daki evi, 8 Agustos 2022 sabahinda "gizli belgeler" sorusturmasi için FBI ajanlari tarafindan basilarak aranmisti.

Baskini ve hakkinda devam eden sorusturmalari "siyasi" olarak niteleyen Trump, özellikle Mar-a-Lago'dan alinan belgelerin "bagimsiz bir hakem veya özel bir hakim" tarafindan incelenmesi talebinde bulunmustu.

Trump hakkinda yürütülen "gizli belgeler" ve "6 Ocak Kongre baskini" sorusturmalarina, özel yetkili uzman olarak atanan eski bassavci Jack Smith baskanlik ediyor.

Donald Trump, 4 Nisan'da, 2016 baskanlik seçimleri sirasinda bir kadina "sus payi" ödedigi yönünde kendine yöneltilen cezai suçlamalar kapsaminda Manhattan Ceza Mahkemesinde hakim karsisina çikmisti. Trump, hakkindaki suçlamalari reddetmisti.