ABD Disisleri Bakani Blinken’dan ramazan mesajiKasim Ileri

ABD Disisleri Bakani Blinken’dan ramazan mesajiKasim Ileri

WASHINGTON (AA) – ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, ramazanin 1,8 milyar Müslüman için bereketli geçmesini diledi.

Blinken, ramazan ayinin baslangici dolayisiyla yaptigi açiklamada, “Kutsal ramazan ayini kutlayan herkese huzurlu bir dönem diliyorum. ABD'de ve yurt disinda yasayan Müslümanlar için, ramazan ayi aile ve toplumla birlikte dua etmek ve tefekkür etmek, yoksullara merhamet ve kucaklasmayla hizmet etmek için kutsal bir dönemdir.” ifadelerini kullandi.

Ramazan ayinin yoksulluk, zulüm, çatisma ve dogal afetlerle mücadele edenler de dahil olmak üzere, ihtiyaç sahiplerine yardim etme sorumlulugunu yerine getirme zamani olduguna vurgu yapan Blinken, “Dünya genelindeki Müslümanlar da topluluklarinda hizmet etmek suretiyle bu ayi anacaklardir. Bu ruhla, birçok büyükelçiligimiz ve konsolosluklarimiz iftar yemekleri ve diger etkinlikler düzenleyerek bu ayin güzel geleneklerini paylasacaklar ve topluluklarimizda sosyal uyum, birliktelik ve çesitliligi tesvik etme taahhüdümüzü göstereceklerdir.” degerlendirmesinde bulundu.

Müslüman dünyasindaki ortaklarina derin saygilarini ilettiklerini belirten Blinken,”Hem ülkemizde hem de yurtdisinda tüm insanlar için din özgürlügünü tesvik etmeye devam ediyoruz. 1,8 milyar Müslüman'a Ramazan'in bereketli geçmesini diliyoruz." ifadelerine yer verdi.