Zorunlu trafik sigortasinin kapsamini genisleten ek paketler Sigortam.net'teFurkan Gençoglu

Zorunlu trafik sigortasinin kapsamini genisleten ek paketler Sigortam.net'teFurkan Gençoglu

ISTANBUL (AA) - Sigortam.net, trafik sigortasinin kapsamini genisletmek için alternatif ürünler önerirken, araç sahipleri için de güvence seçeneklerini artiriyor.

Sigortam.net'ten yapilan açiklamaya göre, trafik sigortasi, karsi tarafin hasarini her yilin basinda belirlenen limitler dahilinde karsilayan zorunlu ama kapsami sinirli bir sigorta.

Daha genis bir güvence elde etmek isteyenler Sigortam.net'in sundugu ek ürünlerle ihtiyaçlarina ve bütçelerine uygun paketler yaratabiliyor.

Trafik sigortasi ile karsi tarafin hasarini karsilamak için Ocak 2023'te belirlenen azami tutar 120 bin TL seviyesinde bulunuyor. Olasi bir kazada hasar miktarinin bu rakamin üzerine çiktigi durumlarda araç sahibinin aradaki farki karsilamasi gerekiyor. Bu riski ortadan kaldirmak için en iyi çözümlerden biri Ihtiyari Mali Mesuliyet (IMM) sigortasi yaptirmak.

Zorunlu trafik sigortasi yaninda 10 milyon TL'lik teminat tutarinda IMM satin alan birinin aracinin piyasa degeri 2,5 milyon TL degerinde olan bir araçla çarpismasi ve karsidaki aracin pert olmasi durumunda, 2,5 milyon TL'nin 120 bin TL'si trafik sigortasi tarafindan karsilaniyor.

Kalan 2,38 milyon TL ise araç sahibinin sahip oldugu IMM sayesinde karsilanabiliyor. IMM'nin olmadigi durumlarda bu tutar kisisel bir yükümlülük haline geliyor.

Sinirlari limitsiz, 10 milyon TL ve 3 milyon TL olmak üzere üç farkli seçenekle sunulan IMM ürünü, hasarin trafik sigortasi limitlerini asmasi halinde araç sahiplerinin kurtaricisi oluyor. Ayni zamanda üçüncü taraflarin manevi tazminat talepleri de teminat kapsaminda yer aliyor.

Kaza aninda maddi hasarlardan daha da önemlisi kisilerin sagligi ve güvenligi haline geliyor. Araç sahiplerinin güvence paketlerini olustururken alabilecekleri bir diger ürün ise ferdi kaza sigortasi olarak dikkati çekiyor.

Trafik sigortasi sahiplerinin, poliçelerine ek olarak edinebilecekleri ferdi kaza sigortasi, hem kendilerini hem de sevdiklerini güvenceye almalarini sagliyor.

Bu sekilde, bir kaza aninda kalici sakatlik ya da yaralanmalarda tedavi ve hastane giderlerinin karsilanmasi ya da vefat durumunda aile bireylerinin yasayacagi maddi sorunlara karsi güvence olusturulmasi saglaniyor.