Bizim Toptan’dan yenilenebilir enerji yatirimiErgin Garip- Bizim Toptan CEO’su Hüseyin Balci:- "Gebze magazamizda devreye alinacak yenilenebilir enerji sistemi ile ihtiyaç duyulan enerjinin tamami günesten temin edilerek bu konuda örnek teskil edecek"

Bizim Toptan’dan yenilenebilir enerji yatirimiErgin Garip- Bizim Toptan CEO’su Hüseyin Balci:- "Gebze magazamizda devreye alinacak yenilenebilir enerji sistemi ile ihtiyaç duyulan enerjinin tamami günesten temin edilerek bu konuda örnek teskil edecek"

ISTANBUL (AA) - Bizim Toptan, Gebze’deki magazasina kurulan çati tipi günes enerjisi sistemi sayesinde, magazadaki elektrik ihtiyacinin tamamini günes enerjisinden karsilayacak.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Bizim Toptan, karbon kullanimini azaltmak ve iklim degisikligiyle mücadele etmek için temiz enerji yatirimlari kapsaminda Gebze magazasinda günes enerjisi sistemini devreye aliyor.

Magazanin çatisina kurulan sistemin devreye girmesiyle elde edilecek 264 kWp kurulu güçle magazadaki elektrik tüketiminin yüzde 107’si, yani magazanin elektrik ihtiyacinin tamamindan fazlasi günes enerjisinden karsilanacak. Yapilan bu yatirim ile Bizim Toptan’in yillik 141 ton karbon emisyon azaltimi hedefleniyor. Bu, yaklasik 6 bin 300 adet agacin bir yilda temizleyebildigi sera gazi miktarina denk geliyor.

- "Enerji verimliligini artiran teknolojilere ve yenilenebilir enerji yatirimlarina odaklaniyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Bizim Toptan Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Balci, sektörün öncü sirketlerinden biri olarak, tüm paydaslari için sürdürülebilir deger olusturmayi önemli bir sorumluluk olarak gördüklerini belirtti.

2022’nin basarili ve stratejik hedefleri yolunda ilerledikleri bir yil oldugunu ifade eden Balci, sunlari kaydetti:

"Operasyonlarimizi genisletirken dünyamiza, tüm canlilara ve gelecek nesillere karsi sorumluluklarimiz olduguna inaniyoruz, bu amaçla da alaninda öncü bir sirket olarak, enerji verimliligini artiran teknolojilere ve yenilenebilir enerji yatirimlarina odaklaniyoruz. Iklim teknolojilerini gelistirmek ve uygulamak, dünyanin net sifir gündemi için kritik öneme sahip. Dünyada elektrigin yarisindan fazlasi halen fosil kaynaklardan karsilaniyor. Sürdürülebilir bir dünya ise yenilenebilir enerji kaynaklarinin enerji üretimindeki payini artirmakla, enerjiyi verimli kullanmakla mümkün. Gebze magazamizda devreye alinacak yenilenebilir enerji sistemi ile ihtiyaç duyulan enerjinin tamami günesten temin edilerek bu konuda örnek teskil edecek. Bundan sonra da bu konudaki yatirimlarimizi sürdürerek bagli bulundugumuz Yildiz Holding’in 2050 yili 'net sifir' hedefine de katkilar saglayacagiz."