Çamlica Kulesi 1 milyondan fazla ziyaretçi agirladiHülya Ömür Uylas- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu: - "Dünyanin en güzel sehirlerinden biri olan Istanbul'u zirveden, 360 derecelik bir açiyla izlemek ziyaretçilerimizin hafizalarinda unutulmaz izler birakiyor. Zaman geçtikçe ziyaretçi sayimiz daha da artacaktir"

Çamlica Kulesi 1 milyondan fazla ziyaretçi agirladiHülya Ömür Uylas- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu:
- "Dünyanin en güzel sehirlerinden biri olan Istanbul'u zirveden, 360 derecelik bir açiyla izlemek ziyaretçilerimizin hafizalarinda unutulmaz izler birakiyor. Zaman geçtikçe ziyaretçi sayimiz daha da artacaktir"

ANKARA (AA) - Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Istanbul'un cazibe merkezi haline gelen Çamlica Kulesi'nin açildigi günden bu yana 1 milyon 36 binden fazla ziyaretçi agirladigini bildirdi.

Bakan Karaismailoglu, yaptigi yazili açiklamada, Çamlica Kulesi'nin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açildigini animsatti. Kulenin, 1 Haziran 2021'den itibaren ziyaretçi kabul etmeye basladigini belirten Karaismailoglu, Kovid-19 salgininin etkilerine ragmen burasinin ziyaretçilerin ilgisini çektigini ifade etti. Karaismailoglu, "Açildigi günden itibaren agirladigimiz ziyaretçi sayisi 1 milyon 36 bin 586’ya ulasti. Ziyaretçiler ortalama 44 dakika kulede vakit geçirdi. Dünyanin en güzel sehirlerinden biri olan Istanbul'u zirveden, 360 derecelik bir açiyla izlemek ziyaretçilerimizin hafizalarinda unutulmaz izler birakiyor. Zaman geçtikçe ziyaretçi sayimiz daha da artacaktir." degerlendirmesinde bulundu.

- Ekonomiye ve turizme katki sagladi

Çamlica Kulesi’nin sehrin ekonomisine ve turizmine de katki sagladigini ve cazibe merkezi haline geldigini vurgulayan Karaismailoglu, sunlari kaydetti:

"Uzunlugu 369 metre, deniz seviyesinden yüksekligi ise 587 metre olan ve bu özelligiyle Avrupa'nin en yüksek kulesi konumunda bulunan Çamlica Kulesi'ne, dünyanin çesitli bölgelerinden gelen yabanci turistler de büyük ilgi gösteriyor. Ayrica, dünyada ilk ve tek olarak 100 radyo kanali birbirlerinin güçlerini kesmeden ve frekanslari birbirine karismadan yayin gerçeklestiriyorken 17 televizyon kanali da tek vericiden yüksek kaliteli yayin yapabiliyor. Çamlica Kulesi hem görüntü kirliligine hem de elektromanyetik kirlilige neden olan 33 eski antenin kaldirilmasiyla da Istanbul'un siluetine önemli bir katki sagladi."