Yeniden yapilandirma görevine fazla mesai ücretiGöksel Yildirim

Yeniden yapilandirma görevine fazla mesai ücretiGöksel Yildirim

ANKARA (AA) - Yeniden yapilandirma kapsaminda Gelir Idaresi Baskanliginin merkez ve tasra teskilatindaki islemlerin zamaninda sonuçlandirilabilmesi amaciyla ilgili birimlerde çalisanlar için fazla mesai düzenlemesine gidildi.

Gelir Idaresi Baskanligi Merkez ve Tasra Teskilatinin 657 Sayili Devlet Memurlari Kanunu'na Tabi Personeline Fazla Çalisma Ücreti Ödenmesine Iliskin Ekli Kararin Yürürlüge Konulmasi Hakkinda Cumhurbaskani Karari, Resmi Gazete'de yayimlandi.

Karar ile 7440 sayili Bazi Alacaklarin Yeniden Yapilandirilmasi ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun uyarinca Gelir Idaresi Baskanliginin merkez ve tasra teskilatinda yapilmasi öngörülen islemlerin zamaninda sonuçlandirilabilmesi için ilgili birimlerinde fazla çalisma yapmasina ihtiyaç duyulan Devlet Memurlari Kanunu'na tabi personele, mesai saatleri disinda yaptiklari çalismalar karsiliginda ödenecek fazla çalisma ücretine iliskin usul ve esaslar düzenlendi.

Buna göre, söz konusu ücret, 7440 sayili Kanun kapsaminda fazla çalisma yapmasina ihtiyaç duyulan ve mesai saatleri disinda fiilen fazla çalisma yapan, Gelir idaresi Baskanliginin Tahsilat ve Itilafti Isler, Uygulama ve Veri Yönetimi, Gelir Yönetimi ile Mükellef Hizmetleri daire baskanliklarinda görev yapan personeli ile tasra teskilatinda anilan kanun kapsaminda yapilan is ve islemlerde görevlendirilen personele ödenecek.

Her bir personele fazla çalisma ücreti ödenecek süre ayda 50 saati geçemeyecek.

Fazla çalismanin her bir saati için 2023 Yili Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun (K) Cetveli'nde belirlenmis fazla çalisma saat ücretinin (5,40 lira) 5 kati esas alinacak.

Bu Karar hükümleri, 1 Nisan-30 Eylül 2023 dönemi için uygulanacak.