Zelenskiy, sel bölgesi Herson'u ziyaret ettiEkip

Zelenskiy, sel bölgesi Herson'u ziyaret ettiEkip

KIEV (AA) - Ukrayna Devlet Baskani Volodimir Zelenskiy, Kahovka Baraji'nin vurulmasi sonucu sular altinda kalan Herson bölgesine ziyarette bulundu.

Zelenskiy, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Herson'a gerçeklestirdigi çalisma ziyareti kapsaminda, Kahovka Baraji'nin vurulmasinin sonuçlarini gidermeye iliskin koordinasyon toplantisi düzenledigini belirtti.

Devlet Baskani Zelenskiy, toplantida, felaketin sonucu olarak bölgedeki operasyonel durum, su altinda kalan bölgelerden halkin tahliyesi, barajin patlatilmasindan kaynaklanan acil duruma müdahale ve sel basan bölgelere yasam destegi gibi konularin ele alindigini aktardi.

Hasar tespitinin yapilmasi ve felaketten etkilenenlere tazminat ödenmesi için fon ayrilmasinin önemli oldugunun altini çizen Zelenskiy, "Herson bölgesindeki isletmelerin kayiplarini veya yer degistirmelerini telafi etmek için bir programin gelistirilmesi önemlidir." ifadesini kullandi.

Zelenskiy, Herson'da halkin sel bölgelerinden tahliye edildigi geçis noktasini ziyaret ettigine dikkati çekerek, amaçlarinin, insanlarin hayatlarini korumak ve mümkün oldugunca onlara yardim etmek oldugunu kaydetti.