Atasehir'deki 51 yillik mülkiyet sorunu çözüme kavusuyorKübra Kara

Atasehir'deki 51 yillik mülkiyet sorunu çözüme kavusuyorKübra Kara

ISTANBUL (AA) - Atasehir'de Yeni Çamlica, Mevlana ve Mimar Sinan mahallelerini kapsayan mülkiyet sorununun çözümünde sona yaklasildi.

Atasehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, ilçedeki 3 mahalleyi yakindan ilgilendiren yaklasik 51 yillik mülkiyet sorunu çözüme kavusuyor.

1972 yilindan bu yana devam eden soruna iliskin, belediye tarafindan 2981 sayili Kanun kapsaminda yapilan "Imar Islah Plani Uygulamasi", belediye encümeninin onayindan sonra Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Encümeni'nde de onaylanarak Zabita Müdürlügünün girisinde bir ay süreyle askiya çikarildi.

Akabinde Ilçe Kadastro Müdürlügü ve Ilçe Tapu Müdürlügünce islemlere baslanarak, ortalama 2-3 ay içerisinde tapu tescil islemlerinin tamamlanmasi sonrasinda tapu dagitimi Atasehir Belediyesi ve IBB tarafindan yapilacak.

Atasehir Belediyesince, Yeni Çamlica, Mevlana ve Mimar Sinan mahallelerini kapsayan mülkiyet sorununun çözümü çalismalari esnasinda 7-16 Subat 2022 tarihlerinde Yeni Hayat Gençlik Merkezi'nde arsa hisse oranlari, parsel malikleri dagitimlari ve arsa sinirlari ile ilgili 14 günlük aski süreci gerçeklestirilmisti.

Bilgi almak isteyen vatandaslarin ve maliklerin, kimlikleri, eski tapulari veya malik adina vekalet ile müracaat etmeleri gerektigi belirtildi. Kisisel Verilerin Güvenligi Kanunu (KVKK) kapsaminda tapu maliklerine bilgi verilecek, parselasyon paftalari ise askida incelenebilecek.