Lübnan'in tek havalimanina 122 milyon dolara yeni terminal binasi insa edilecekIdiris Okuduci

Lübnan'in tek havalimanina 122 milyon dolara yeni terminal binasi insa edilecekIdiris Okuduci

BEYRUT (AA) - Lübnan'in tek havalimani olan baskent Beyrut'taki "Uluslararasi Refik Hariri Havalimani"nin yolcu kapasitesinin artirilmasi için yeni bir terminal binasi insa edilecek.

Lübnan resmi ajansi NNA'da yer alan habere göre, Basbakan Necib Mikati, Beyrut'taki Hükümet Sarayi'nda Irlanda Devlet Bakani James Browne ile bir araya geldi. Görüsmede Lübnan Ulastirma Bakani Ali Hamiyye de hazir bulundu.

Görüsmenin ardindan basin toplantisi düzenleyen Hammiye, Browne ile Refik Hariri Havalimani'na yeni terminal binasi projesini ele aldiklarini ifade etti.

Yeni terminal binasinin Irlandali "daa international" firmasi tarafindan insa edilecegini belirten Hamiyye, devletin kasasindan herhangi bir ödeme yapilmayacagini, sirketin yap-islet modeli ile projeyi aldigini söyledi.

Hamiyye, proje maliyetinin 122 milyon dolar oldugunu, 2 bin 500 kisiye is firsati yaratilacagini ve havalimaninin yolcu kapasitesinin de yillik 3 milyon 500 bin artacagini kaydetti.

Insa sürecine hemen baslanacagini dile getiren Lübnanli Bakan, yeni terminal binasinin 2027'nin ilk çeyreginde hizmete açilacagini dile getirdi.

Lübnan hükümetinin Mayis 2018'de, gelen yolcu sayinin artmasi ve kapasitenin yetersiz kalmasi nedeniyle yeni terminal binasi projesini hazirladigini hatirlatan Hamiyye, ülkenin yasadigi ekonomi kriz ve yeterli bütçenin olmamasi nedeniyle projenin hayata geçirilemedigini aktardi.

Beyrut'un güneyinde yer alan Uluslararasi Refik Hariri Havalimani, halihazirda yillik 6 milyon yolcuyu karsiliyor ve özellikle yaz aylarinda terminalde büyük yogunluk yasaniyor.