Kuala Lumpur'da Türkçe egitimini tamamlayan Malezyali askerlere sertifikalari verildiMustafa Deveci

Kuala Lumpur'da Türkçe egitimini tamamlayan Malezyali askerlere sertifikalari verildiMustafa Deveci

ANKARA (AA) - Malezya'da Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) düzenledigi Türkçe egitimini tamamlayan 49 Malezyali askere törenle sertifikalari takdim edildi.

Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçiliginden yapilan yazili açiklamaya göre, A1 seviyesindeki Türkçe egitimine katilan 49 Malezya Silahli Kuvvetleri personeli için sertifika töreni düzenlendi.

Kuala Lumpur YEE'deki törene Malezya Silahli Kuvvetleri Savunma Egitim Dairesi Genel Direktörü Tuggeneral Hacah Fazila Binti Haci Abdullah, Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel, Kuala Lumpur YEE Müdürü Ömer Altun ve egitimlerini tamamlayan askerler katildi.

Törende konusan Tuggeneral Abdullah, kendisinin de katildigi Türkçe egitimi için Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçiligi ve Kuala Lumpur YEE'ye sükranlarini dile getirdi.

Daha önce Türkiye'ye gittigini ve Genelkurmay Baskanligini ziyaret ettigini söyleyen Abdullah, Türk Silahli Kuvvetlerinin ne kadar büyük ve etkin oldugunu bizzat görme firsati elde ettigini belirtti.

Sertifikalarini alan ögrencilerin Türkçe egitimlerini sürdürmelerini ümit ettigini dile getiren Abdullah, Malezya ile Türkiye'nin milli savunma üniversiteleri arasinda niyet bildirgesi imzalanmasini ve bu sayede ögrenci degisimi yapilmasini hedeflediklerini kaydetti.

Tuggeneral Abdullah, Malezya Silahli Kuvvetlerinin Türk Silahli Kuvvetleri ile birkaç proje üzerinde çalistigini belirterek, "Malezya'da pek çok Türk ögrenci bulunuyor. Silahli Kuvvetlerde de Türk Silahli Kuvvetlerinden ögrenciler görmek istiyoruz çünkü Türkiye'yi, Genelkurmay Baskanligini ziyaret ettim ve çok etkilendim. Iki ülke arasindaki bu isbirliginin sürmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandi.

Büyükelçi Yüksel de iki dost ve kardes ülke Türkiye ile Malezya arasindaki yakin baglarin Türkçe dersleri vesilesiyle güçlenmeye devam ettigini belirtti.

Malezya Savunma Bakani Mohamad Hasan'a iki hafta önce son derece verimli bir ziyaret gerçeklestirdigini anlatan Yüksel, görüsmede iki ülke arasindaki askeri ve savunma sanayisi iliskilerini ele aldiklarini kaydetti.

Yüksel, Savunma Bakani Hasan’in gelecek hafta Türkiye'ye gelerek Adiyaman'daki Malezya Sahra Hastanesi'ni ziyaret edecegini ve mevkidasi Hulusi Akar ile bir araya gelecegini, bunun savunma sanayisi alaninda iki bakanlik arasindaki ilk yüz yüze görüsme olacagina dikkati çekti.

- "Türkçeye ilginin her geçen gün arttigini görmek bizi ayrica motive ediyor"

Kuala Lumpur YEE Müdürü Altun da Malezya Savunma Bakanligi Egitim Dairesi isbirligi ile verdikleri Türkçe derslerinin A1 kurunu basarili sekilde tamamlamanin heyecanini yasadiklarini belirtti.

Altun, "Enstitü olarak Yunus Emre'nin 'Gelin Tanis Olalim' siari ile çikmis oldugumuz yolda yeni gönüllere dokunmak, güzel Türkçemiz ile yeni baglar kurmak için gayret ediyoruz. Türkçeye ilginin her geçen gün arttigini görmek bizi ayrica motive ediyor." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Büyükelçi Yüksel, egitimlerini tamamlayanlara sertifikalarini verdi.