Zafer Partisi Genel Baskani Özdag, basin toplantisi düzenledi:Merve Yildizalp,Esin Isik- "Bugün aksam Sayin CHP Genel Baskani ve cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu ile Hatay dönüsü bir toplanti daha yapacagiz"- "(Ogan'in Cumhur Ittifaki'na destegi) Sinan Bey'in kendi takdiridir, Zafer Partisini baglamamaktadir. Bu noktada Sinan Bey ile farkli düsünüyoruz"

Zafer Partisi Genel Baskani Özdag, basin toplantisi düzenledi:Merve Yildizalp,Esin Isik- "Bugün aksam Sayin CHP Genel Baskani ve cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu ile Hatay dönüsü bir toplanti daha yapacagiz"- "(Ogan'in Cumhur Ittifaki'na destegi) Sinan Bey'in kendi takdiridir, Zafer Partisini baglamamaktadir. Bu noktada Sinan Bey ile farkli düsünüyoruz"

ANKARA (AA) - Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag, bugün aksam Millet Ittifaki cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ile Hatay dönüsü bir toplanti yapacaklarini söyledi.

Özdag, parti genel merkezinde düzenledigi basin toplantisinda, Millet Ittifaki cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ile görüsmelerinde ciddi bir mesafe kaydettiklerini ancak görüsmelerin henüz sonuçlanmadigini belirtti.

Özdag, söyle konustu:

"Bugün aksam Sayin CHP Genel Baskani ve cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu ile Hatay dönüsü bir toplanti daha yapacagiz. Bu toplantida halen üzerinde görüstügümüz ve Türkiye'nin güvenligini saglayacak, 13 milyon siginmaci ve kaçagin bir sene içinde vatanlarina dönmesini güvence altina alacak, böylece Türkiye'nin üzerinde yillik 11 milyar dolara ulasan siginmacilarin ekonomik maliyetinin artik Türk halkinin sirtindan atilmasini temin edecek ama ayni zamanda Cumhuriyetimizin kurulus esaslarini, Anayasa'nin ilk 4 maddesini, 66. maddeyi güvence altina alacak ve PKK, FETÖ, ISID gibi terör örgütleriyle stratejik ve uzun vadeli sifir tolerans ilkesine dayali mücadeleyi öngören protokol görüsmelerini büyük ölçüde ilerletmis bulunuyoruz. Ama nihayetlenmedi, nihayetlenmesi ve imzaya baglanmasi için yüz yüze bazi görüsmeler yapilmasi gerekiyor. Bu yüz yüze görüsmeleri bu gece gerçeklestirecegiz. Burada da olumlu gelisen süreci son asamada da olumlu gerçeklestirecegimizi umuyoruz. Bunu basarabilirsek eger yarin saat 11.00'de Sayin Kemal Kiliçdaroglu ile birlikte açiklama yapmayi planliyoruz."

- "Terörle mücadeleye sifir tolerans ilkesiyle devam edilmesi bizim vazgeçilmezimiz"

Açiklamasinin ardindan, basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Özdag, Suriyelilerin ülkelerine gönderilme süresine iliskin bir soru üzerine sunlari söyledi:

"Gönüllü degil gerekirse zorla 1 sene içerisinde uluslararasi hukuka uygun olarak. Keza Türkiye'nin güvenligi açisindan terörle mücadelede Türk devletinin hukukun içerisinde terörle ilintili yerel yöneticilerin yerine devlet görevlilerini kayyum olarak atamasi imkaninin her zaman olmasi gerektigini düsünüyoruz."

Ata Ittifaki cumhurbaskani adayi Sinan Ogan'in Cumhurbaskani seçiminin ikinci tur oylamasinda Cumhurbaskani ve Cumhur Ittifaki'nin adayi Recep Tayyip Erdogan'i desteklemesine iliskin bir soruya karsilik Özdag, "Sinan Bey'in kendi takdiridir, Zafer Partisini baglamamaktadir. Bu noktada Sinan Bey ile farkli düsünüyoruz. Kamuoyunun degerlendirmesine birakiyoruz bu konuyu, üzerinde durmuyoruz ve hayat devam ediyor." diye konustu.

Özdag, "Böyle bir karar bekliyor muydunuz?" sorusu üzerine de "Biz Sinan Bey ile yola çikarken cehennemin kapilarini kapatmak için yola çiktik, biz cehennemin kapilarini kapatmaya hala çalisiyoruz." dedi.

"14 Mayis'ta Zafer Partisinin aldigi oylari isaret edeceginiz ittifaka tasiyabileceginize inaniyor musunuz?" sorusuna Özdag, su cevabi verdi:

"Dogrusu biz sadece Zafer Partisine oy veren yurttaslarimiza degil, sadece Zafer Partisinin ve Ata Ittifaki'nin göstermis oldugu adaya Sinan Bey'e oy veren degerli seçmeni degil, bütün siyasi partilere ve bütün adaylara oy veren seçmenlere çagrida bulunuyoruz. Türkiye göçmenistan olmasin diyorsaniz, babanizdan aldiginiz güvenli Türkiye'yi çocuklariniza ve torunlariniza emanet etmek istiyorsaniz kizinizi, esinizi, annenizi, teyzenizi caddeye çikarken veya oglunuzu kösedeki bakkala yollarken sizin çocuklugunuzdaki güven içerisinde gitmesini istiyorsaniz sandiga davet ediyoruz, oy verin Türkiye Türkiye olarak kalsin, dünyanin bütün lümpenlerinin geldigi göçmenistan olmasin."

Özdag, bir baska soru üzerine, "Biz terörle ilintili, teröre 'terör' diyemeyen hiçbir siyasi yapilanmanin Zafer Partisi olarak hukuken mesru olsa da siyaseten mesru olmadigini düsünüyoruz. Onun için de terörle mücadeleye sifir tolerans ilkesiyle devam edilmesi gerektigi bizim vazgeçilmezimiz." dedi.