Yurt disinda kullanilan oylar Türkiye'ye getirilmeye baslandiKenan Irtak

Yurt disinda kullanilan oylar Türkiye'ye getirilmeye baslandiKenan Irtak

ISTANBUL (AA) - Cumhurbaskani Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt disi temsilciliklerinde kullanilan oylarin bir bölümü Türkiye'ye getirildi.

Yurt disi temsilciliklerdeki oy kullanma islemi 9 Mayis'ta tamamlandi. Kullanilan oylarin bulundugu çuvallar, sandik ve seçim görevlilerinin gözetiminde mühürlendikten sonra kurye ve siyasi parti temsilciler esliginde Türk Hava Yollarinin (THY) tarifeli uçaklariyla Istanbul Havalimani'na getirildi.

- Oy torbalari 7 kilitle açilabilen çelik kapili bir odada muhafaza altina alindi

Uçaktan alinan oylarin bulundugu mühürlü çuvallar, yetkililer tarafindan apronda bekleyen araca konuldu.

Oylar, görevliler nezaretinde havalimanindaki yurt disi seçim bölgesi baskanligina götürüldü. Yurt disindan getirilen oy torbalari, görevli hakim nezaretinde Istanbul Havalimani'nda 7 kilitle açilabilen çelik kapili bir odada muhafaza altina alindi.

Ayrica yetkililere ve parti temsilcilerine imzali tutanak verildi.

Oylarin içinde bulundugu torbalar daha sonra Arnavutköy 4. Geçici Gümrük Kapisi Seçim Kurulu tarafindan Ankara'da bulunan Yurt Disi Ilçe Seçim Kuruluna ulastirilacak.

Oylarin bulundugu çuvallar gün içinde Istanbul'a gelmeye devam edecek.

Yurt disinda kullanilan oylarin bulundugu mühürlü çuvallarin geri kalaninin yarin saat 14.30 civarinda Istanbul Havalimani'na getirilecegi ögrenildi.

Yurt disi temsilciliklerinde oy verme islemi 9 Mayis'ta sona ermisti. Gümrük kapilarinda ise oy verme islemi 14 Mayis Pazar günü saat 17.00'ye kadar devam edecek.