Yunanistan'da fuhsa zorlanan kiz çocugu evinde biçakli saldiriya ugradiDerya Gülnaz Özcan

Yunanistan'da fuhsa zorlanan kiz çocugu evinde biçakli saldiriya ugradiDerya Gülnaz Özcan

ATINA (AA) - Yunanistan'da tecavüze ugradigi ve fuhsa zorlandigi ortaya çikan ve geçen yil sonunda ülke gündemine oturan 12 yasindaki kiz çocugu evinde biçakli saldiriya ugradi.

Avukati Aspasia Tarahopulu, Yunan devlet televizyonu ERT'e yaptigi açiklamada, daha önce de 4-5 kez tehdit edilen 12 yasindaki kiz çocugu için "Dün birisi evine girmeye çalisti ve onu biçakla elinden yaraladi." diye konustu.

Birkaç gün önce de çocugun yasadigi evin caminin tas atilarak kirildigini ifade eden Tarahopulu, "Aci olan sudur ki bu çocuk için hiçbir koruma tedbiri alinmadi." dedi.

Tarahopulu, çocugun psikolog destegiyle verdigi ifadeler dogrultusunda sorusturmanin devam ettigini belirterek, dosyada küçük kizin annesi dahil 20 kisi hakkinda suçlamada bulundugunu kaydetti.

- Muhalefetten tepki

Ana muhalefet partisi Radikal Sol Ittifakin (SYRIZA) Iletisim Stratejisi Sorumlusu Nasos Iliopulos, ANT1 televizyonuna yaptigi açiklamada, "Devlet böylesi ciddi bir davada istismara ugrayan kurbani koruyamazsa, istismara ugrayan kisilere verilen mesaj nedir? Devlet onlari koruyamazsa kurbanlar nasil konusacak?" ifadelerini kullandi.

- Olay

Yunanistan, Ekim 2022'de 12 yasindaki bir kiz çocugunun tecavüze ugradigi ve fuhsa zorlandigina iliskin skandalla sarsilmisti.

Yunanistan Polis Teskilati, kiz çocuguna tecavüz suçlamasiyla tutuklanan 53 yasindaki zanlinin fotograflarini paylasmis, zanli tutuklanmisti.

Süpheli, tecavüz ettigi çocugu istismar etmek isteyen kisilerle internetten pazarlik yapmakla da suçlanmisti.

Zanlinin, evi ve is yerindeki arastirmada, 2 silah, 572 fisek, 21 biçak ve bir süngü ele geçirilmisti.

Zanlinin sosyal medyada siyasiler, emniyet mensuplari ve din adamlariyla çektirdigi fotograflari paylasmasi dikkati çekmisti.

Sorusturma kapsaminda, 12 yasindaki kiz çocugunun ifadesi dogrultusunda çok sayida kisi, küçük kizla iliskiye girmek suçlamasiyla gözaltina alinmisti.