"Yapi Kredi Fast FRWRD" programinin yeni döneminde seçilen girisimler belli olduMehmet Kadir Kilinç- Yapi Kredi Genel Müdür Yardimcisi Yakup Dogan: - "Yapi Kredi FRWRD ile hem kurum içerisinde hem de kurum disinda inovasyon kültürü olusturduk, bu kültürü gelistirdik ve gelistirdigimiz bu ekosistemle güçlü is birlikleri kurduk"

"Yapi Kredi Fast FRWRD" programinin yeni döneminde seçilen girisimler belli olduMehmet Kadir Kilinç- Yapi Kredi Genel Müdür Yardimcisi Yakup Dogan:
- "Yapi Kredi FRWRD ile hem kurum içerisinde hem de kurum disinda inovasyon kültürü olusturduk, bu kültürü gelistirdik ve gelistirdigimiz bu ekosistemle güçlü is birlikleri kurduk"

ISTANBUL (AA) - "Yapi Kredi Fast FRWRD" programinin yeni girisimcileri belli oldu.

Yapi Kredi'den yapilan açiklamaya göre, KOBI’ler için ürün ve hizmet gelistiren girisimlere yönelik gerçeklestirilen, 2023'ün ilk hizlandirma programi olan Yapi Kredi Fast FRWRD "Kobi Çözümleri" Hizlandirma Programi’na kabul edilen girisimciler, "Kick Off" etkinligi ile duyuruldu.

KOBI’lerin hayatini kolaylastiran çözümler üzerine çalisan 15 girisim Yapi Kredi Fast FRWRD Hizlandirma Programina katilmaya hak kazandi. Girisimciler, ekosistemdeki öncü isimlerden mentorluk alma, Yapi Kredi’nin agi içerisinde yer alan ekosistemin önde gelen melek yatirimci, yatirim agi ve VC’leriyle yatirimci eslestirmelerine dahil olma, egitim ve masterclass katilimlari gibi imkanlardan faydalanacak.

Yapi Kredi, girisimcilere ve ekosisteme daha yakin olmak adina bu dönem program süresince girisimcilerle bir araya gelerek program kapsamindaki masterclass’lari ve workshop’lari fiziki olarak ortak çalisma alaninda gerçeklestirecek ve burada girisimcilerle bir arada çalisacak. Bütün bunlara ek olarak, bu sene ilk defa Yapi Kredi FRWRD GSYF araciligi ile seçilen girisimlere yatirim yapma imkani olacak. Böylece Yapi Kredi’nin ekosisteme verdigi destek bir adim daha ileri gidecek.

Yapi Kredi ve program partnerlerinin sagladigi desteklerin girisimlerle bulustugu Fast FRWRD Hizlandirma Programi’nin yürütücüsü Invexen oldu. Ayrica programin partnerleri arasinda birçok ekosistem paydasi ve yatirimci yer aliyor.

- "Girisimleri önemli is ortaklarimiz olarak görüyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Yapi Kredi Genel Müdür Yardimcisi Yakup Dogan, inovasyonu odagina alan girisim ekosisteminin, müsteri ve kurum beklentilerini karsilayacak ürün ve hizmetlerin, is birliklerinin ve yatirim imkânlarinin ortaya çikmasi için dinamik ve sürekli gelisen bir ortam yarattigini ve ayni zamanda ülke ekonomisi için de büyük önem arz ettigini aktardi.

Yapi Kredi olarak gelecegin bankaciligini bugünden insa etme vizyonuyla uzun yillar önce dijital bankacilik alaninda sinirlari kaldirmak için yola çiktiklarini belirten Dogan, sunlari kaydetti:

"Bu yolda sinirlari kaldiran teknolojileri üretme hedefimizle dijital stratejimizi olusturduk. Yatirimlarimiz ve ürettigimiz yenilikçi fikirlerimizle, bir teknoloji sirketi gibi bu fikirleri inovasyona dönüstürdügümüzü söyleyebiliriz. Inovasyonu ve girisimciligi önemsiyor ve destekliyoruz. Bu anlamda hayata geçirdigimiz Yapi Kredi FRWRD ile hem kurum içerisinde hem de kurum disinda inovasyon kültürü olusturduk, bu kültürü gelistirdik ve gelistirdigimiz bu ekosistemle güçlü is birlikleri kurduk. Girisimciler, yeni fikirler, yaratici çözümler ve cesur adimlarla dünyayi degistirebilir ve daha sürdürülebilir, yenilikçi bir gelecek insa edebilirler. Bunlari gerçeklestirebilmeleri adina girisimcilere destek saglamak, onlara firsatlar sunmak ve önlerine çikan sinirlari kaldirmak kritik bir önemde."

Dogan, hizlandirma programina basvuran ve seçilen her bir girisimin arkasinda, hayallerini gerçeklestirmek için bir adim atmis olan cesur girisimciler oldugunu aktararak, "Bu yolda Yapi Kredi olarak Fast FRWRD Hizlandirma Programi ile girisimcilere yardimci olacak bilgi, tecrübe ve kaynaklari sunuyoruz. Yapi Kredi Fast FRWRD Hizlandirma Programi’nin yeni döneminde, KOBI’lere yönelik hizmetler gelistiren girisimcileri destekleyecegiz. KOBI’lerin hayatlarini kolaylastirmak için çalismalar yapan girisimlere destek olarak, KOBI’lere katkida bulunmayi ve onlarin hayatlarina inovasyon ile dokunmayi amaçliyoruz. Bu anlamda, KOBI çözümleri noktasinda ortaya koyduklari yenilikçi ürün ve hizmetleriyle Yapi Kredi Fast FRWRD Hizlandirma Programi’na seçilmeye hak kazanan girisimleri tebrik ediyor ve basarilarinin devamini diliyorum. " ifadelerini kullandi.