Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun, Al Jazeera'de makale kaleme aldi:Zafer Fatih Beyaz- "Seçim sadece Türk demokrasisinin gücünü bir kez daha teyit etmekle kalmamis ayni zamanda Türk halkinin baris, hakkaniyet ve adalet vizyonuna sahip bir lider tarafindan yönetilme konusundaki sarsilmaz kararliligini da gözler önüne sermistir"- "Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye, çözülmeyi bekleyen ikili, bölgesel ve küresel zorluklari çözüme kavusturma konusunda istekli olan ülkelerle isbirli

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun, Al Jazeera'de makale kaleme aldi:Zafer Fatih Beyaz- "Seçim sadece Türk demokrasisinin gücünü bir kez daha teyit etmekle kalmamis ayni zamanda Türk halkinin baris, hakkaniyet ve adalet vizyonuna sahip bir lider tarafindan yönetilme konusundaki sarsilmaz kararliligini da gözler önüne sermistir"- "Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye, çözülmeyi bekleyen ikili, bölgesel ve küresel zorluklari çözüme kavusturma konusunda istekli olan ülkelerle isbirli

ANKARA (AA) - Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, "Seçim sadece Türk demokrasisinin gücünü bir kez daha teyit etmekle kalmamis ayni zamanda Türk halkinin baris, hakkaniyet ve adalet vizyonuna sahip bir lider tarafindan yönetilme konusundaki sarsilmaz kararliligini da gözler önüne sermistir." ifadesini kullandi.

Altun, Cumhurbaskani Seçimi ikinci turu sonrasi Al Jazeera için bir makale kaleme aldi.

Makalede, giderek daha karmasik bir hal alan dünya siyaset sahnesinde 28 Mayis'ta yapilan Cumhurbaskani Seçimi'nin ikinci turunun, hem Türk halki hem de dünyanin geri kalani için çok önemli bir dönüm noktasina damga vurdugunu belirten Altun, "Demokrasi açisindan zafer niteligindeki bu seçimler adil ve özgür bir biçimde ve etkileyici düzeyde yüksek bir katilimla gerçeklesmistir. Sonuçlar, siyaset sahnesinin dinamizmini ve Türk halkinin demokrasilerine olan inancini bir kez daha göstermistir." ifadesine yer verdi.

Altun, vatandaslarin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a 5 yil daha ülkeyi yönetmesi konusunda güvenmelerinin, bölgesel istikrar ve küresel baris için de son derece önemli bir adim oldugunu bildirerek, söyle devam etti:

"Seçim kampanyasi dönemi, Türkiye'nin siyasi kültürünün barindirdigi çesitlilik gibi renkli ve dinamik sekilde tamamlanirken, enerjik, saglam ve kapsayici demokrasisinin müstesna niteliklerini de yansitmistir. Seçim kampanyasi döneminin tüm geleneksel siyasi gerilimlerine ragmen vatandaslar oylarini Sayin Cumhurbaskanimizin ülke politikalarina ve vizyonuna duyduklari güveni ve destegi yinelemek için kullanmistir. Dönüm noktasi niteligindeki bir seçim zaferinin daha ardindan galip gelen Sayin Cumhurbaskanimiz, büyük bir alçak gönüllülükle ve nezaketle tüm ulusu kucaklamistir.

Siyasi destegi somut çiktilar üzerinden kazanmak gerektiginin bilinciyle hareket eden bir lider olan Cumhurbaskanimiz, bu seçimde kendisini ve partisini destekleyen ve desteklemeyen herkese hizmete devam edecegine söz verdi. Sayin Cumhurbaskanimiz elde edecegi basarilarin sadece kendisini destekleyenlere degil, tüm Türk vatandaslarina ait olacagini tekrar teyit etmistir. Bu seçimde Cumhurbaskani Erdogan sadece muhalefet adayini yenilgiye ugratmakla kalmamis, muhalefetin destegine ihtiyaç duydugu yabanci düsmani ve mülteci karsiti unsurlari da maglup etmistir."

- "Erdogan yönetimi, dünyaya hakkaniyet ve adalet mesaji vermeye devam edecek"

Altun, vatandaslarin bir kez daha Erdogan'i seçerek su an Türkiye'de bulunan mültecilerin yalnizca güvenli oldugunda kendi ülkelerine dönmeleri gerektigine inandiklarini da açikça ifade ettigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu baglamda, bu zafer Sayin Cumhurbaskanimizin mülteci sorununa yaklasiminin bir kaniti oldu. Zira bu yaklasim, mültecilerin ana vatanlarinda barisi tesis etmeye çalisirken Türkiye'nin ihtiyaç sahiplerine kucak açan bir ülke oldugunu ortaya koyan bir yaklasimdir. Bu yaklasimdan hareketle yeniden göreve gelen Recep Tayyip Erdogan yönetimi, uluslararasi örgütlerin reformunu israrla savunurken, dünyaya hakkaniyet ve adalet mesaji vermeye devam edecektir."

Cumhurbaskani Erdogan'in, "Dünya besten büyüktür" ifadesiyle belirttigi gibi, ötekilestirilenlerin sesini duyurmak ve uluslararasi sistemde esitligi saglayacak yetkiyi küresel idare organlari içinde yeniden dagitmak üzere çalismaya devam edecegini belirten Altun, su ifadeleri kullandi:

"Cumhurbaskanimizin vizyonu, Türkiye sinirlarinin ötesine uzanmakta ve uluslararasi çatismalarin çözülmesini ve dünya genelinde yasanan magduriyetlerin hafifletilmesini de içermektedir. Bu hedefler süphesiz iddiali olsa da diplomasi ve müzakere noktasindaki kararlilikla ve karsilikli sayginin önemine duyulan köklü inançla desteklendigi için ulasilabilir hedeflerdir. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye, çözülmeyi bekleyen ikili, bölgesel ve küresel zorluklari çözüme kavusturma konusunda istekli olan ülkelerle isbirligi içinde çalismaya devam edecektir.

Cumhurbaskani Erdogan'in yeniden seçilmesi, Türk halkinin Türkiye'nin teröre karsi sergiledigi kararli durusa destegini ve takdirini de ortaya koymaktadir. Bu önemli seçim zaferinin ardindan Erdogan yönetimi, bu küresel tehdide karsi mücadelesini tüm gücüyle sürdürecektir. Türkiye terörizmin tüm tezahürleriyle mücadele edecek ve diger ülkeleri uluslararasi forumlarda ortak bir yaklasimi savunmaya devam edecektir. Bu seçimden sonra Türkiye, Erdogan'in liderliginde iklim degisikligi, gida sikintisi, düzensiz göç ve ekonomik krizler gibi küresel sorunlari ele almak için araliksiz çabalarini sürdürecektir."

- "Türk milleti, Sayin Cumhurbaskanimiza güvendigini bir kez daha gösterdi"

Cumhurbaskani Erdogan'in liderliginde Türkiye'nin, ileriye dogru adim atmaya, çözümlere katkida bulunmaya ve küresel isbirligini tesvik etmeye hazir oldugunu vurgulayan Altun, "Türk milleti, Sayin Cumhurbaskanimiza güvendigini bir kez daha göstermis ve 'Karsilikli saygi ve ortak çikar ilkeleri temelinde sizinle birlikte çalismaya haziriz' diyerek dünyaya net bir mesaj vermistir." degerlendirmesinde bulundu.

Altun, seçimin sadece Türk demokrasisinin gücünü bir kez daha teyit etmekle kalmadigini, ayni zamanda Türk halkinin baris, hakkaniyet ve adalet vizyonuna sahip bir lider tarafindan yönetilme konusundaki sarsilmaz kararliligini da gözler önüne serdigini vurgulayarak, "Cumhurbaskanimizin yeniden seçilmesi sadece Türkiye için bir zafer degil, ayrilik zamanlarinda birlik, korkunun karsisinda merhamet, çatismalarin ortasinda çözüm arayan dünya için de bir umut isigidir." ifadesini kullandi.

Cumhuriyetin yüzüncü yilini kutlarken Türk halkinin, Cumhurbaskani Erdogan'in gelecek vizyonunun rehberliginde ilerlemeye hazir oldugunu teyit ettigini bildiren Altun, sunlari kaydetti:

"Böyle bir gelecegi insa etmek, Türkiye Yüzyili'ni tüm dünyanin iyiligi için bir güce dönüstürme gayesiyle her zamankinden daha çok çaba sarf etmekle mümkündür. Cumhurbaskanimizin üstesinden gelinemez gibi görünen zorluklar karsisinda kendine güvenen tutumu ve olumlu yaklasimi, çagimizin uluslararasi meydan okumalarina karsi koymaya çalisirken uluslararasi toplumun faydalanmasi gereken çok önemli bir degerdir.

Istikrarsizlik dünyamizi sinamaya devam ettikçe, gelecek nesiller adina barisi tesvik etmek ve korumak için birlik olmaya ve isbirligi yapmaya duyulan ihtiyaç, her zamankinden daha kritik hale gelmektedir. Sayin Cumhurbaskanimiz hayatini yurt içinde ve yurt disinda barisi insa etmeye adamistir. Türk milleti destegini bir kez daha Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in vizyonundan yana ortaya koymustur. Bu kapsamda dünyanin sürdürülebilir baris ve küresel istikrar arayisinda kendisiyle birlik olmasi büyük önem tasimaktadir."