YÖK, YKS'de "12. sinifin ikinci dönem müfredatindan muafiyet karari"ni ÖSYM'ye bildirdiSelma Kasap

YÖK, YKS'de "12. sinifin ikinci dönem müfredatindan muafiyet karari"ni ÖSYM'ye bildirdiSelma Kasap

ANKARA (AA) - Yüksekögretim Kurulu (YÖK), üniversite adaylarinin 17-18 Haziran'da yapilacak Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'nda (YKS) 12. sinifin ikinci dönem müfredatindan muaf tutulmasina iliskin kararini ÖSYM'ye iletti.

Kuruldan yapilan açiklamada, 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerin sadece bölgedekileri degil, tüm Türkiye’deki ortaögretim ögrencilerini etkiledigine isaret edildi.

Bu gerekçeyle YKS ile ilgili durum degerlendirmesi yapildigi belirtilen açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Bilindigi üzere 2547 sayili Yüksekögretim Kanunu'nun 45. maddesi uyarinca yüksekögretim kurumlarina giris ve yerlestirme islemleri, imkan ve firsat esitligini saglayacak tedbirleri de alarak Yüksekögretim Kurulu tarafindan belirlenen usul ve esaslara göre yapilmaktadir.

Kurulumuz kanunun kendisine verdigi yetkiyi kullanmak suretiyle ülkemizde yasanan bu olaganüstü sartlari da göz önünde bulundurarak, ortaögretim kurumlarinda devam etmekte olan 12. sinif ikinci dönemi ögrenimine iliskin müfredattan ögrencilerimizi muaf tutarak 2023 YKS'de soru sorulmamasina karar vermistir. Alinan karar, ÖSYM’ye bildirilerek uygulamaya konulmustur."