Ugur Okullari robotik takimi, FRC'de sampiyon olduMuhammet Emin Horuz

Ugur Okullari robotik takimi, FRC'de sampiyon olduMuhammet Emin Horuz

ISTANBUL (AA) - First Robotic Competition Haliç Regional'da (FRC 2023) Ugur Okullari Mersin Kampüsü 8220 Space Tigers Takimi, Türkiye sampiyonu olarak Winner ödülünün sahibi oldu.

Okuldan yapilan açiklamaya göre, bu yil 34'üncü sezonu düzenlenen ve gençlere hayat becerilerini gelistirerek teknoloji ve bilim alaninda lider olmalari için ilham vermeyi amaçlayan FRC'nin Haliç Regional Turnuvasi, 31 Mart-2 Nisan'da Istanbul'da yapildi.

"Charged Up" ismiyle düzenlenen FRC'de Ugur Okullari'nin 2 takimi finalde yaristi. Ugur Okullari Mersin Kampüsü 8220 Space Tigers Takimi, Winner ödülü alarak ittifaklariyla birlikte Türkiye sampiyonu oldu. Ugur Okullari Antalya Çalli Kampüsü 8042 Fenrir ise final maçini ikincilikle tamamlayarak Robot ve Pit Tasarimlari ödülü olan Imagery Awards'i kazandi.???????

- Sampiyon 8220 Space Tigers, ABD'de dünya müsabakalarina katilmaya hak kazandi

Her yil lise ögrencilerinden olusan takimlarla düzenlenen ve uluslararasi robotik yarismasi olan FRC'de takimlar, koçlar ve mentorlar, 6 haftalik zaman diliminde 56 kiloya yakin agirlikta oyun oynayan robotlar insa ediyor. Robotlar toplari hedef yerlere atmak, diskleri belirli hedeflere atmak, barlara asilmak gibi çesitli görevleri tamamliyor. Bu yilki FRC ise "Charged Up" temasi ile gerçeklesti.

Robot performanslarinin yani sira sosyal sorumluluk projeleriyle de ön plana çikan takimlar, çesitli ödüller aldilar. Ugur Okullari Mersin Kampüsü 8220 Space Tigers Takimi, 50 takim arasindan siralama turlari, çeyrek final ve yari final maçlarinda rakiplerini geride birakarak finallere kaldi ve Haliç Regional'da Türkiye sampiyonu oldu. 8220 Space Tigers, bu sampiyonlukla beraber ABD'de Houston'da düzenlenecek dünya sampiyonasinda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandi.

- "Okulumuzun destegi ve uyumlu ekip çalismamiz ile sampiyonluk elde ettik"

Açiklamada görüslerine yer verilen 8220 Space Tigers Takim Kaptani Ünal Can Güngör, "Sezon temasi ve görevleri her yil degisen FRC'ye aylar süren bir çalisma ile hazirlandik. Hazirlik asamasinda elektronik, mekanik ve programlama ekibimiz açiklanan oyun kurallarina ve görevlere göre robotumuz tasarlayip insa etti, iletisim takiminda yer alan ögrencilerimiz de ödül basvurusu için gerekli içerikleri ve makaleleri yazip takimi tanitici videolar çekti. Okulumuzun destegi ve uyumlu ekip çalismamiz ile sampiyonluk elde ettik, çok mutluyuz." ifadelerini kullandi.