UEFA Sampiyonlar Ligi kupasi, Istanbul'da futbolseverlerle bulusacakEmrah Oktay- Istanbul'da 10 Haziran'da sahibini bulacak kupa, Levent'teki bir AVM'nin önünde kurulan özel platformda sergilenecek

UEFA Sampiyonlar Ligi kupasi, Istanbul'da futbolseverlerle bulusacakEmrah Oktay- Istanbul'da 10 Haziran'da sahibini bulacak kupa, Levent'teki bir AVM'nin önünde kurulan özel platformda sergilenecek

ISTANBUL (AA) - Istanbul'da 10 Haziran'da düzenlenecek finalde sahibini bulacak UEFA Sampiyonlar Ligi kupasi, futbolseverlerle bulusacak.

Avrupa'nin kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu olan UEFA Sampiyonlar Ligi'nde 68. sampiyon, 10 Haziran Cumartesi günü Istanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadi'nda belli olacak.

Kazanan takimin müzesine götürecegi 7,5 kilogram agirliginda ve 73,5 santimetre boyundaki orijinal gümüs kupa, Levent'teki bir AVM'nin önünde sergilenecek. Ögleden sonra kurulacak özel platformda yerini alacak kupa, yarin saat 21.00'e kadar ziyarete açik kalacak.

UEFA Sampiyonlar Ligi'nin sponsorlarindan PepsiCo'nun Türkiye Içecek Kategorisi Kidemli Pazarlama Direktörü Asli Önder ile Türkiye Yiyecek Kategorisi Kidemli Pazarlama Direktörü Seren Çankiri, kupanin sergilenmesinden önce basin mensuplariyla bir araya geldi.

Asli Önder, kupanin bu sezon 68. kez havaya kaldirilacagina deginerek, "Kupayi, bugün ve yarin futbolseverlerle bulusturacagiz. Cumhuriyet'imizin 100. yilinda finali Istanbul'da yapilacak. Bundan 18 sene önce Istanbul'da çok heyecanli, hala akillarda olan bir final oynandi. Bu seneki finalin de en az 2005'teki final kadar ses getirecegini, akillarda kalacagini umuyoruz." diye konustu.

Seren Çankiri ise UEFA'nin müzesinde olan orijinal kupanin Istanbul'a geldigini aktararak, "UEFA'nin ikonik Sampiyonlar Ligi kupasini Istanbul'a getirdigimiz için çok mutluyuz. Topluluklari kaynastiran, onlara ilham veren futbolu çok önemsiyoruz. Bundan dolayi uzun yillardir futbola yatirim yapiyoruz. Umarim bir gün, bir Türk takiminin kaptaninin elinde bu kupa havalara yükselir." ifadelerini kullandi.