Antalya’da sokak hayvanlari için yapilan barinak hizmet vermeye basladiFatih Hepokur

Antalya’da sokak hayvanlari için yapilan barinak hizmet vermeye basladiFatih Hepokur

ANTALYA (AA) - Antalya’nin Kepez ilçesinde yapilan Antalya Büyüksehir Belediyesi Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi, hizmet sunmaya basladi.

Acil cerrahi müdahale, yogun bakim ünitesi, röntgen, solunum cihazi gibi hayati fonksiyon için önem arz eden cihaz ve donanimlarin yer aldigi merkezde, 81 personel bulunuyor.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanlari Günü'nde kisa süre önce hizmete açilan merkezi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Barinaktaki ameliyathane, yogun bakim üniteleri, barinma alanlarini gezen Baskan Böcek, çalismalarla ilgili yetkililerden ve veteriner hekimlerden bilgi aldi.

Daha sonra gazetecilere açiklama yapan Baskan Böcek, Türkiye'nin en modern sokak hayvanlari geçici bakimevi ve rehabilitasyon merkezini Antalya'da hizmete açtiklarini söyledi.

Kedi ve köpekler için yapilan merkezin 84 dönüm alanda hizmet verecegini belirten Böcek, su degerlendirmede bulundu:

"98 milyon liraya mal olan tesisimizde can dostlarimiz olan sokak hayvanlarimiz için güzel, modern ve yakisan bir bakimevi yaptik. Burada 24'ü veteriner olmak üzere 81 personelimiz 7 gün 24 saat boyunca hizmet verecek. Yine kirik operasyonu yapan Türkiye’de ilk belediye olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Burada su anda 524 köpek ve 214 kedimize bakiyoruz. Ayrica 121 engelli köpegimiz, 66 engelli kedimiz, tehlikeli irk olarak adlandiralan 147 köpegimiz var."

Merkeze günde 60 kedi ve köpegin getirildigini aktaran Böcek, "Yine tam donanimli sahipsiz hayvan 2 acil müdahale araci ile hizmet veriliyor. Veteriner hekim, hayvan koruma ve hasta bakicidan olusan bir ekip ile vatandaslardan gelen ihbarlara hizla müdahale ederek tedavi için önemli olan ilk yardimi gerçeklestiriyor. Tüm hayirseverlerimize Antalya’miza hayirli olmasini diliyorum." diye konustu.

Antalya Büyüksehir Belediyesi Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde deprem bölgesinden getirilen 30 köpek ve 30 kedinin de bakimlari yapiliyor.