UEFA Sampiyonlar Festivali'nin açilisi töreni yapildiSüha Gür- Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi: - "Türkiye'nin bilim, sanat ve sporla anilmasi son derece önemli. Istanbul'un bu sekilde dünyanin gündemine gelmesini de çok önemli buluyoruz" - "Bu turnuva, 2028 veya 2032 Avrupa Sampiyonasi'nin Türkiye'de düzenlenmesi adina bir turnusol kagidi olacak"

UEFA Sampiyonlar Festivali'nin açilisi töreni yapildiSüha Gür- Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi:
- "Türkiye'nin bilim, sanat ve sporla anilmasi son derece önemli. Istanbul'un bu sekilde dünyanin gündemine gelmesini de çok önemli buluyoruz"
- "Bu turnuva, 2028 veya 2032 Avrupa Sampiyonasi'nin Türkiye'de düzenlenmesi adina bir turnusol kagidi olacak"

ISTANBUL (AA) - Istanbul'da 10 Haziran'da yapilacak UEFA Sampiyonlar Ligi finali öncesinde düzenlenen UEFA Sampiyonlar Festivali'nin açilisi töreni yapildi.

Yenikapi Festival Park'ta gerçeklestirilen açilista Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Baskani Mehmet Büyükeksi ile TFF Milli Takimlar Sorumlusu Hamit Altintop yer aldi.

UEFA Sampiyonlar Ligi kupasinin da getirildigi etkinlik alaninda açiklamada bulunan Büyükeksi, kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonun Istanbul'da düzenlenmesinin önemine degindi.

Kupanin tanitim açisindan da çok degerli oldugunun altini çizen Büyükeksi, "Milyarlarca insan bu maçi cumartesi gecesi stattan ve televizyondan izleyecek. Türkiye'nin bilim, sanat ve sporla anilmasi son derece önemli. Istanbul'un bu sekilde dünyanin gündemine gelmesini de çok önemli buluyoruz." ifadelerini kullandi.

Büyükeksi, 2028 veya 2032 Avrupa Sampiyonasi'nin Türkiye'de düzenlenmesini istediklerini vurgulayarak, "Insallah özellikle futbolla iç içe olan Sayin Cumhurbaskani'miz cumartesi günü (UEFA Baskani) Aleksander Ceferin'i kabul edecek. Bu turnuvanin finalinin Istanbul'da yapilmasinin önemi bir kat daha fazla. Bu turnuva, 2028 veya 2032 Avrupa Sampiyonasi'nin Türkiye'de düzenlenmesi adina bir turnusol kagidi olacak. Onun ilk denemesi olacak. O yüzden çok önemsiyoruz." diye konustu.

Uzun süredir UEFA ile yogun bir çalisma yürüttüklerini ve 100 binden fazla insani agirlamayi beklediklerini dile getiren Büyükeksi, sunlari kaydetti:

"Yenikapi önemli bir etkinlik alani. Dört gün boyunca burada çok güzel etkinlikler olacak. Yerli ve yabanci sanatçilar, söhretler karmasi maçlari olacak. Bütün vatandaslarimizi buraya davet ediyorum. Tüm etkinlikler ücretsiz. Bu etkinlikte bu hummali çalismayi gerçeklestiren Istanbul Büyüksehir Belediyesi ve Istanbul Valiligine çok tesekkür ediyorum. Bizim için önemli olan finalin Istanbul'da yapilmasi. Kupayi daha da önemli hale getiren, Manchester City'nin kaptani Ilkay (Gündogan) Türk, Inter'in kaptani Hakan (Çalhanoglu), A Milli Takim'imizin da kaptani. Gönül bir centilmenin kazanmasini arzu ediyor. Kim kazanirsa kazansin bu kupa bir Türk kaptanin elinde yükselecek. Biz ikisiyle de gurur duyariz. Yapmamiz gereken onlari alkislamak."


- Altintop: "Burada olmak bizim için çok önemli"

Hamit Altintop, UEFA Sampiyonlar Ligi finalinin Istanbul'da oynanacak olmasinin kendisini çok heyecanlandirdigini dile getirdi.

Finalin, gelecek nesillere bir motivasyon kaynagi olacagina inandigini aktaran Altintop, "Burada olmak bizim için çok önemli. Istanbul'u Sampiyonlar Ligi finaliyle bagdastirmak ve burada iki gün sonra finalin olmasi beni sahsi olarak çok heyecanlandiriyor. Bu, dünyanin en iyi finali. Gelecek nesillere bir motivasyon kaynagi olacagina inaniyorum. Dünyanin en iyi takimlarini burada agirlamak ve bu finale canli sahit olmak çok degerli. Umarim 2005 gibi çok güzel, heyecanli bir final olur ve futbol kazanir." seklinde görüs belirtti.

Manchester City ve Inter'in çok iyi futbol oynadigini dile getiren Altintop, sözlerini söyle tamamladi:

"Inter çok iyi defans yapan bir takim. Manchester City ise ofansta iyi sekilde hücum gücü olan bir takim. Favori Manchester City. Bu bir gerçek ama ben sahada kendim sahit oldum 2010'da. Inter'e karsi biz favoriydik. Inter; takim oyunuyla, çok iyi defans yaparak, hücumda kaliteli oyunculariyla bizi maalesef o gün maglup etti. Ben yari yariya diyorum. Gönlüm Inter'den yana çünkü Hakan Çalhanoglu milli takimimizin kaptani. O kupayi kazanip, umarim (bunu basaran) ilk Türk olur. Bunun altinda farkli bir duygum var. Projem var diyeyim. Hakan ile Türk futboluna idol bir karakter, rol model oyuncu insa edebiliriz. En önemlisi futbol kazansin, güzel bir oyun izleyelim."

Açilis töreninin ardindan dünyaca ünlü eski Galatasarayli futbolcu Wesley Sneijder de FedEX standina gelerek hayranlariyla fotograf çektirdi.