Türkiye ile BAE arasinda imzalanan "Kapsamli Ekonomik Ortaklik Anlasmasi" Resmi Gazete'deSalih Okuroglu,Muhammet Tarhan

Türkiye ile BAE arasinda imzalanan "Kapsamli Ekonomik Ortaklik Anlasmasi" Resmi Gazete'deSalih Okuroglu,Muhammet Tarhan

ANKARA (AA) - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan onaylanan Türkiye'nin Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) ile imzaladigi "Türkiye Cumhuriyeti ile Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) Arasinda Kapsamli Ekonomik Ortaklik Anlasmasi" Resmi Gazete'de yayimlandi.

BAE'nin baskenti Abu Dabi'de 3 Mart 2023'te imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ile Birlesik Arap Emirlikleri Arasinda Kapsamli Ekonomik Ortaklik Anlasmasi" ve anlasmada degisiklik yapilmasina dair?notalarin onaylanmasi hakkindaki karar, Resmi Gazete'nin bugünkü 1. Mükerrer sayisinda yer aldi.

Buna göre, anlasma hükümlerine uygun olarak taraflar arasindaki ticaret ve yatirimin serbestlestirilmesi ve kolaylastirilmasi amaçlaniyor.

Anlasmaya göre taraflar, anlasmada belirlenen standartlar, teknik düzenlemeler ve uygunluk degerlendirme prosedürleri alanindaki isbirligini güçlendirecek.

Ayrica taraflar, ticareti kolaylastirmak ve taraflar arasindaki ticaretin önündeki gereksiz engellerden kaçinmak amaciyla standardizasyon, uygunluk degerlendirmesi, akreditasyon ve metrolojiden sorumlu ilgili kuruluslar arasindaki isbirligini tesvik edecek.

Öte yandan, anlasmayla Türkiye ve BAE temsilcilerinden olusan bir ortak komite kuruldu.