Türkiye Hentbol Federasyonu, EHF'nin "Master Plan 360" programina girdiFatih Çakmak

Türkiye Hentbol Federasyonu, EHF'nin "Master Plan 360" programina girdiFatih Çakmak

ANKARA (AA) - Türkiye Hentbol Federasyonu (THF), Avrupa Hentbol Federasyonunun (EHF) üye ülkelerde hentbolun gelistirilerek daha ileri seviyelere tasinmasini amaçlayan "Master Plan 360" programina resmen girdi.

THF'den yapilan açiklamaya göre EHF'nin Türkiye'de ilk kez gerçeklestirdigi Yönetim Kurulu Toplantisi öncesinde "Master Plan 360" anlasmasina THF Baskani Ugur Kiliç ile EHF Baskani Michael Wiederer imza atti.

Is birligiyle EHF, Türkiye'de gerçeklestirilecek ve 8-11 yas grubunu hedefleyen altyapi gelisim programina malzeme destegi ve teknik destek saglayacak.

Ilk asamada bir yil sürecek bu is birligi projesi, planlanan hedeflere ulasilmasi durumunda üç yila kadar uzatilabilecek. Altyapilarda bahsi geçen yas gruplarinda kulüplesme oraninin artirilmasi ve bu yas grubuna yönelik genç ve kalifiye antrenörlerin yetistirilmesi de is birligi projesinin hedefleri arasinda yer aliyor.

EHF'nin 2020 Temmuz'da baslattigi "Master Plan 360" programi, Avrupa ülkelerinde hentbolun çok boyutlu olarak gelistirilmesini hedefliyor.

Üye ülkeler program çerçevesinde projelerini EHF'ye sunuyor ve kabul edilmesi durumunda projelerini EHF destegi ile hayata geçiriyor.

Türkiye, bugüne dek projeleri kabul edilen Gürcistan, Letonya, Malta, Hirvatistan ve Iskoçya'dan sonra programa katilan altinci ülke oldu.