Özbekistan'da, Kirgizistan-Türkiye Manas Üniversitesi tanitildiBahtiyar Abdülkerimov

Özbekistan'da, Kirgizistan-Türkiye Manas Üniversitesi tanitildiBahtiyar Abdülkerimov

TASKENT (AA) - Özbekistan’da Kirgizistan-Türkiye Manas Üniversitesinin tanitimi yapildi.

Taskent’teki bir otelde düzenlenen ve çok sayida Özbek ve Türk basininin katildigi toplantida, Kirgizistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alparslan Ceylan ve Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Sezai Türk, üniversite hakkinda bilgi verdi.

Burada konusan Ceylan, 6 bin 500’den fazla ögrencinin egitim aldigi üniversitenin Orta Asya’daki saygin üniversitelerden biri oldugunu belirterek, üniversitenin dünyadaki en iyi 1000 üniversite arasinda yer aldigini söyledi.

Ceylan, üniversitede Kirgizistan, Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri ile Akraba Topluluklar basta olmak üzere 20’ye yakin ülkeden ögrencinin egitim aldigi bilgisini paylasarak, bünyesinde 12 fakülte, bir yüksekokul, bir meslek yüksekokulunun faaliyet gösterdigi üniversitenin Türkiye ve Kirgizistan'daki devlet üniversiteleri ile ayni statüde olan özerk bir üniversite olduguna dikkat çekti.

Üniversitedeki egitim ögretimin ücretsiz oldugunu, ögrencilere kosullari karsilamalari durumunda çesitli burslar verildigini anlatan Ceylan, ögrencilere yeni firsatlar ve imkanlar sunuldugunu dile getirdi.

Ceylan, h?????alen üniversitede 100'den fazla Özbek ögrencinin egitim aldigini belirterek, "Bizler, Özbekistan’dan gelecek ögrencilerimizi en üst seviyede egiterek ülkesine, Türk dünyasina ve insanliga faydali olmalarini amaçliyoruz. Umut ediyoruz ki Özbekistan’dan basarili gençlerin ilk adresi Manas Üniversitesi olur." dedi.

Türk de Özbekistan'dan daha fazla ögrenciye egitim vermek istediklerini, üniversitenin kapilarinin Özbek ögrencilere her zaman açik oldugunu kaydetti.