Türkiye Diyanet Vakfi'nin deprem bölgesindeki yardim faaliyetleri devam ediyorUtku Simsek- TDV Genel Müdürü Izani Turan: - "Yaralar sarilincaya kadar tüm gücümüz ve imkanimizla deprem bölgesinde olmaya devam edecegiz"

Türkiye Diyanet Vakfi'nin deprem bölgesindeki yardim faaliyetleri devam ediyorUtku Simsek- TDV Genel Müdürü Izani Turan:
- "Yaralar sarilincaya kadar tüm gücümüz ve imkanimizla deprem bölgesinde olmaya devam edecegiz"

ANKARA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) Genel Müdürü Izani Turan, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremler sonrasi baslayan yardim faaliyetlerine iliskin, "Yaralar sarilincaya kadar tüm gücümüz ve imkanimizla deprem bölgesinde olmaya devam edecegiz." ifadesini kullandi.

TDV'den yapilan açiklamaya göre, Diyanet Isleri Baskanligi isbirligi ile yürütülen ramazan faaliyetleri kapsaminda, depremden etkilenen illere 500 mescit çadir, 41 iftar ve sahur çadiri kuruldu.

Deprem bölgesindeki faaliyetleri ve ramazan yardimlari hakkinda bilgi veren TDV Genel Müdürü Turan, depremin yasandigi ilk andan itibaren bölgede olduklarini ve ramazan ile yardim faaliyetlerini artirarak devam ettirdiklerini bildirdi.

Ramazanda iftar ve sahur ikramlarinin yaninda, pek çok alanda faaliyetlerini sürdürdüklerine isaret eden Turan, "1 milyon 681 bin 200 depremzedeye iftar ve sahur ikraminda bulunduk. Bunun yaninda 100 bin gida paketi, 100 bin hijyen paketi, 34 bin alisveris karti, 17 bin bayramlik, 47 bin 845 Kur'an-i Kerim ve 2 bin 442 adak kurbanin dagitimini gerçeklestirdik. Hayirseverlerimizin destekleriyle bu yardimlarimiz artarak devam ediyor." ifadesini kullandi.

Ramazan boyunca "Kardeslerini Unutma Beklenen Sensin" temasiyla yardimlarini sürdürdüklerini vurgulayan Turan, söyle devam etti:

"Yaralar sarilincaya kadar tüm gücümüz ve imkanimizla deprem bölgesinde olmaya devam edecegiz. Devletimizin deprem bölgesinde insa etmeye basladigi kalici konutlara depremzedeler yerlestiginde de üzerimize düsen ne varsa yapmaya haziriz. Ramazanin manevi ikliminden depremzede kardeslerimiz istifade etsin diye tüm imkanlarimizi bölgeye seferber ettik. 500 mescit çadirimizda teravih namazlari kiliniyor ve gün boyu etkinlikler yapiliyor."

- "1583 tir ve 434 kamyoneti deprem bölgesine ulastirdik"

Bugüne kadar deprem bölgesinde yaptiklari faaliyetler hakkinda bilgi veren Turan sunlari aktardi:

"Insani yardim çalismalarimiz kapsaminda, içerisinde temel ihtiyaç malzemelerinin yer aldigi 1583 tir ve 434 kamyoneti deprem bölgesine ulastirdik. Vakfimiz tarafindan icra edilen beslenme ve insani yardim çalismalari kapsaminda görevli ve gönüllülerimizi deprem bölgelerine sevk ettik ve söz konusu çalismalar için mobil ikram araçlari, mobil mutfak araçlari, koordinasyon araçlari basta olmak üzere 515 araçla hizmet verdik."

Turan, beslenme çalismalari kapsaminda bugüne kadar 5 milyon 103 bin 461 depremzede ve görevliye gida ve beslenme imkani saglandigini, 3 bin 558 kisiye de çadir ulastirdiklarini açikladi.

- "Vakfimiza yapilan bagislarin kahiri ekseriyeti sartli bagistir"

Deprem bölgesindeki yardim faaliyetlerine ragmen TDV'yi karalamak için bazi asilsiz haberlerin yapildigina isaret eden Turan, sunlari kaydetti:

"Vakfimizin çalismalarindan ve deprem bölgesindeki emegimizden rahatsiz olan bazi odaklar asilsiz haberlere yer vermektedir. Seçim sürecinde siyasi emelleri dogrultusunda vakfimizi karalayarak siyaset arenasinda kullanmak isteyenlere en güzel cevabimiz dün oldugu gibi bugün de gerçeklestirdigimiz iyilik faaliyetlerimizdir. Bu odaklar, bilerek veya bilmeyerek vakfimizin yardim çalismalarini hedef almakta ve deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi depremzede kardeslerimize de zarar vermektedir. Vakfimiza yapilan bagislarin kahir ekseriyeti sartli bagistir. Vakfimizin en önemli hassasiyetlerinin basinda bagisçilarimiz tarafindan yapilan sartli bagislarin belirtilen sartta kullanilmasi gelmektedir. Gelen sartli bagislar hayirseverlerimizin istegi üzerine cami bagisi ise camide, egitim bagisi ise egitim faaliyetlerimizde kullaniliyor. Deprem için vakfimiza gelen bagislar hiçbir sekilde deprem yardimlari disinda kullanilmamistir."