Bursa'daki bazi sokaklara depremlerden etkilenen 11 ilçenin isimleri verildiElif Özlem Çelikler

Bursa'daki bazi sokaklara depremlerden etkilenen 11 ilçenin isimleri verildiElif Özlem Çelikler

BURSA (AA) - Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen ilçelerden 11'inin isimlerinin, Bursa'nin merkez Osmangazi ilçesindeki bazi sokaklara verildigi bildirildi.

Osmangazi Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, mart ayi olagan meclis toplantisi Belediye Baskani Mustafa Dündar baskanliginda gerçeklestirildi.

Toplantida, 6 Subat'taki depremlerden etkilenen Hatay'in Antakya, Reyhanli ve Samandag, Gaziantep'in Nurdagi, Kahramanmaras'in Pazarcik, Ekinözü ve Göksun, Malatya'nin Yesilyurt ve Dogansehir, Diyarbakir'in Baglar ile Osmaniye'nin Düziçi ilçelerinin isimlerinin Osmangazi'ye bagli farkli mahallelerdeki isimsiz sokaklara verilmesi kararlastirildi.

Deprem sonrasi bölgeye yönelik yürüttükleri çalismalar hakkinda meclis üyelerine bilgi veren Dündar, yaklasik 14 milyon insani etkileyen yikici depremin yasandigi 6 Subat sabahinda Osmangazi Belediyesinin arama kurtarma ekibinin bölgeye gittigini hatirlatti.

Arama kurtarma ekiplerinin yani sira diger gönüllü personelin de deprem bölgesinde büyük özveriyle çalistigini vurgulayan Dündar, sunlari kaydetti:

"Ihtiyaca göre yardim tirlarini bölgeye gönderdik. Osmangazi Belediyesi olarak bugüne kadar 440 kisilik personel ve 109 araçla deprem bölgesindeki çalismalara destek verdik. Gaziantep Islahiye'de 100 konteynerden olusan 'Osmangazi Mahallesi' kurma çalismalarimiz hizla devam ediyor. Deprem bölgesinde halen asevlerimiz, temizlik, ilaçlama, sulama ve hasar tespit ekibimizle hizmet veriyoruz. Ekiplerimiz, depremin ilk gününden itibaren gece gündüz demeden fedakarca çalisiyor. Osmangazi Belediyesinin hizmet verdigi bütün bölgelerden gerek vatandaslarimiz ve gerek kurum yetkililerinden sürekli tesekkür mesajlari aliyoruz. Deprem bölgesinde görev yapan bütün ekiplerimize çok tesekkür ediyorum. Bu inanilmaz devlet ve millet dayanismasi ile yasadigimiz sikintilari atlatacagiz."

Islahiye'deki konteyner ev montajlarinin devam ettigini ve depremzedeleri bir an önce buralara yerlestirmek için gayret ettiklerini belirten Dündar, ayrica Bursa'ya yerlesen afetzedelerin kiyafet, erzak ve psikolojik destek basta olmak üzere ihtiyaçlarinin karsilandigini sözlerine ekledi.