Türk savunma sanayisi Azerbaycan ordusuna güç kattiGöksel Yildirim- Cumhurbaskani Erdogan ile Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev'in açilisini yaptigi modernize Nahçivan Askeri Kompleksi, ASFAT tarafindan 7 ay gibi kisa sürede yenilendi - Nahçivan Askeri Fabrika Donatim Projesi ile Azerbaycan ordusuna ait kara araçlarinin bakim-onarim, yenilestirme ve modernizasyon ihtiyaçlari disa bagimli olmadan fabrika bünyesinde gerçeklestirilebilir hale getirildi - Diger askeri fabrika ve bakim-onarim tesisleri

Türk savunma sanayisi Azerbaycan ordusuna güç kattiGöksel Yildirim- Cumhurbaskani Erdogan ile Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev'in açilisini yaptigi modernize Nahçivan Askeri Kompleksi, ASFAT tarafindan 7 ay gibi kisa sürede yenilendi
- Nahçivan Askeri Fabrika Donatim Projesi ile Azerbaycan ordusuna ait kara araçlarinin bakim-onarim, yenilestirme ve modernizasyon ihtiyaçlari disa bagimli olmadan fabrika bünyesinde gerçeklestirilebilir hale getirildi
- Diger askeri fabrika ve bakim-onarim tesisleri

ANKARA (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - Türk savunma sanayisi, Azerbaycan ordusuna kara araçlarinin bakim-onarim, yenilestirme ve modernizasyon ihtiyaçlarini disa bagimli olmadan karsilama yetenegi kazandirdi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev'in açilisini yaptigi modernize Nahçivan Askeri Kompleksi ile iki ülke arasindaki savunma sanayisi is birligi örneklerine bir yenisi eklendi.

AA muhabirinin aldigi bilgiye göre, Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanligi ile Askeri Fabrika ve Tersane Isletme Anonim Sirketi (ASFAT) arasinda imzalanan anlasma kapsaminda baslayan Nahçivan Askeri Fabrika Donatim Projesi, 7 ay gibi kisa sürede basarili sekilde tamamlandi.

Modernize edilen tesis ile Azerbaycan ordusuna ait kara araçlarinin bakim-onarim, yenilestirme ve modernizasyon ihtiyaçlari disa bagimli olmadan fabrika bünyesinde gerçeklestirilebilir hale getirildi.

ASFAT'in dost ve kardes ülkeler ile yaptigi is birliginin en basarili örneklerinden biri olan proje ile Türk askeri fabrikalarinin 50 yili askin bilgi ve birikimi Nahçivan Askeri Fabrikasina aktarildi.

Proje kapsaminda ASFAT tarafindan, Nahçivan Özerk Cumhuriyetine ait bakim tesisinde gerekli incelemeler yapilarak gereksinimler tespit edildi, faaliyetlerin sürdürülebilirligi için gerekli bölüm-kisim planlamalari, makine, tezgah ve diger donanim ihtiyaçlari Nahçivan Ordu Komutanligina sunuldu ve saglanan mutabakat çerçevesinde proje baslatildi.

Proje ile öncelikle tesis altyapisinin ihtiyaçlara karsilik verebilir hale getirilmesi amaçlandi. Bu kapsamda elektrik altyapisi, özel zemin insasi, isitma sistemi, vinç sistemi kurulumu, çesitli atölyelerin kurulumu gibi hususlar kisa sürede planlandi ve tamamlandi.

Bu faaliyetler ile es zamanli olarak Türk askeri fabrikalari bünyesinde üretilebilen ve kara araçlarinin bakim-onarim, yenilestirme ve modernizasyon faaliyetlerinde kullanilan makine, teçhizat, tezgah ve güç grubu test sistemleri de ASFAT tarafindan proje kapsaminda Nahçivan Askeri Fabrikasina teslim edildi. Teçhizatlarin büyük kismi askeri fabrikalarda yerli ve milli imkanlarla üretildi.

Kisa sürede ve düsük maliyet ile gerçeklestirilen proje, Azerbaycan'in diger askeri fabrika ve bakim-onarim tesislerinin de modernizasyonlarini gündeme getirdi. ASFAT tarafindan diger tesislere yönelik ön çalismalar Azerbaycan Savunma Bakanligi ile koordineli olarak yürütülüyor.

Ordularin faaliyetlerinde sürdürülebilirligi saglamak adina en önemli varliklardan biri olan askeri fabrika ve bakim-onarim tesislerine yönelik benzer modernizasyon projelerinin yakin gelecekte ASFAT tarafindan diger dost ve müttefik ülkelerde de yürütülmesine yönelik faaliyetler sürdürülüyor.