Rekortmen atlet Ayça Fidanoglu, 2024 Paris Olimpiyatlari hedefine kosar adim yaklasiyorDeniz Açik- 800 ve 1500 metrede 18 yas alti Türkiye salon rekorlarini kiran milli sporcu, bu yaz düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Festivali ve 20 Yas Alti Avrupa Atletizm Sampiyonasi'nda ay-yildizli bayragi göndere çektirmek istiyor - 17 yasindaki atlet Ayça Fidanoglu: "Kendimi gelistirmek için piste çikiyorum. Böylece rekorlar da geliyor. Arkadaslarim beni tebrik ediyor. Dedem evde 'Rekortmen kizim' diye s

Rekortmen atlet Ayça Fidanoglu, 2024 Paris Olimpiyatlari hedefine kosar adim yaklasiyorDeniz Açik- 800 ve 1500 metrede 18 yas alti Türkiye salon rekorlarini kiran milli sporcu, bu yaz düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Festivali ve 20 Yas Alti Avrupa Atletizm Sampiyonasi'nda ay-yildizli bayragi göndere çektirmek istiyor
- 17 yasindaki atlet Ayça Fidanoglu:
"Kendimi gelistirmek için piste çikiyorum. Böylece rekorlar da geliyor. Arkadaslarim beni tebrik ediyor. Dedem evde 'Rekortmen kizim' diye s

ESKISEHIR (AA) - DENIZ AÇIK - Bursa ve Istanbul'da düzenlenen salon atletizm sampiyonalarinda 800 ve 1500 metrede 18 yas alti Türkiye rekorlarini kiran Ayça Fidanoglu, gelecek yil Fransa'nin baskenti Paris'te yapilacak olimpiyatlara katilarak final yarisinda kosmayi hedefliyor.

Türkiye Atletizm Federasyonunun olimpik kadrosunda yer alan Özel Sehir Koleji 11. sinif ögrencisi 17 yasindaki Ayça Fidanoglu için 2023 yili rekorlarla basladi.

Italya'da yapilan 28. Avrupa Kros Sampiyonasi'nda Türkiye 20 Yas Alti Kadin Milli Takimi'nda yer alan Ayça, 7'nciligi elde ettikten sonra ocak ayinda Bursa'da düzenlenen Olimpik Deneme ve Milli Takim Seçme Yarismalari'na katildi. Genç sporcu, 1500 metre yarisinda 4.26.69, 800 metrede de 2.09.72'lik derecesiyle 18 yas alti Türkiye salon rekorlarini kirdi.

Subat ayinda Bursa'da gerçeklestirilen Olimpik Deneme Yarismalari'na da katilan Ayça, büyükler kategorisinde mücadele ettigi 1500 metre yarisinda 4.22.46 kosarak kendisine ait 18 yas alti Türkiye rekorunu gelistirdi. Genç sporcu, ayni organizasyonda 800 metre müsabakasinda 2.09.42'lik derecesiyle kendine ait 18 yas alti Türkiye rekorunu 30 salise öne çekti.

Ayça Fidanoglu, bu ay Istanbul'da düzenlenen Türkiye Büyükler Salon Atletizm Sampiyonasi'nda 800 metrede mücadele etti ve 2.06.68'lik süresiyle yeni 18 yas alti rekoruna imza atti. Milli atlet, 1500 metrede de ipi en önde gögüsledi.

800 ve 1500 metrede 18 yas alti Türkiye rekorlarini elinde bulunduran Ayça, bu yaz yapilacak Avrupa Gençlik Olimpik Festivali ve 20 Yas Alti Avrupa Atletizm Sampiyonasi'nda altin madalya kazanmak için Eskisehir'de çalismalarini sürdürüyor.

Ayça, olimpiyat barajini geçerek 2024 Paris Olimpiyatlari'na katilip final yarisinda kosma hedefiyle antrenörü Bülent Uzun'la her gün toplam beser saat süren çift antrenman yapiyor.


- "Rekorlarimi yenilemek istiyorum"


ENKA Kulübü sporcusu Ayça Fidanoglu, AA muhabirine, 2022 yilinin sonlarinda katildigi Avrupa Kros Sampiyonasi'nda gençler kategorisinde 7'nci oldugunu belirterek, bu yil ayni yarista madalya almayi hedefledigini söyledi.

Bu yilin kendisi için iyi basladigini anlatan Ayça, söyle konustu:

"Bursa'da düzenlenen Olimpik Deneme ve Milli Takim Seçme Yarismalari'nin ilk gününde 1500 metrenin, ikinci gününde ise 800 metrenin Türkiye 18 yas alti rekorlarini kirdim. Bir hafta sonra da kirdigim rekorlari gelistirdim. Geçen hafta da Türkiye Büyükler Salon Atletizm Sampiyonasi'nda 800 metre rekorumu yeniden gelistirdim. Bu yil Avrupa Gençlik Olimpik Festivali'ne katilacagim. Onun bir hafta sonrasinda da 20 Yas Alti Avrupa Atletizm Sampiyonasi var. Bu iki yarismada da altin madalyayi kazanmayi hedefliyorum. Kendimi gelistirmek için piste çikiyorum. Böylece rekorlar da geliyor. Arkadaslarim beni tebrik ediyor. Dedem evde 'Rekortmen kizim' diye sesleniyor. Rekorlarimi yenilemek istiyorum. 2024 Paris Olimpiyatlari'na katilip final yarisinda kosmayi hedefliyorum."

Ayça, Eskisehir'de yogun süren hazirliklarinin ardindan yüksek irtifa antrenmanlari için Türkiye Atletizm Federasyonunun önerecegi bölgelerde çalismalarini sürdürecegini sözlerine ekledi.


- Avrupa Kros Sampiyonasi gelecek yil Antalya'da


Milli takim antrenörü Bülent Uzun ise sporcusunun geçen yil Italya'da yapilan Avrupa Kros Sampiyonasi'nda kendisinde yasça büyük atletlerle yaristigina dikkati çekerek, Ayça'nin Türkiye adina en iyi derecelerden birine imza attigini dile getirdi.

Avrupa Kros Sampiyonasi'nin bu yil Belçika'da düzenlenecegi bilgisini veren Uzun, "Brüksel'deki Avrupa Kros Sampiyonasi'nda madalyayi hedefliyoruz. 2024 yilindaki Avrupa Kros Sampiyonasi ise Antalya'da düzenlenecek. Ülkemizdeki yarismada da madalya almayi bekliyoruz. Ayça su anda 800 metrenin 18 yas alti kategorisinde dünya lideri pozisyonunda." diye konustu.

Uzun, 25-29 Temmuz'da Slovenya'da düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Festivali ve 7-10 Agustos'ta Israil'de gerçeklestirilecek 20 Yas Alti Avrupa Atletizm Sampiyonasi'na da katilacaklarini aktardi.

Ayça ile altin madalyadan baska bir sey düsünmediklerini kaydeden Uzun, "Ayça'nin dereceleri çok iyi. Açik pist yarislarinda da hedeflerimizi tutturmak istiyoruz. Olimpiyat barajini geçmeyi amaçliyoruz. Ayça'yi Paris'te düzenlenecek 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlari'na yetistirecegiz. Hem 1500 hem de 800 metrede olimpiyat görmemizi saglayacak." ifadelerini kullandi.