Türk Polis Teskilatinin 178'inci kurulus yil dönümü mütevazi etkinliklerle kutlanacakYusuf Soykan Bal

Türk Polis Teskilatinin 178'inci kurulus yil dönümü mütevazi etkinliklerle kutlanacakYusuf Soykan Bal

ANKARA (AA) - Türk Polis Teskilati, Kahramanmaras merkezli depremler ile 14 Mayis'ta yapilacak seçimler nedeniyle kurulusunun 178'inci yil dönümünü sade ve mütevazi bir sekilde kutlayacak.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldigi bilgiye göre, Türk Polis Teskilatinin kurulusunun 178'inci yil dönümü kutlamalari ülke genelinde, 10-14 Nisan tarihleri arasinda çesitli etkinliklerle yapilacak.

Etkinlikler, Kahramanmaras merkezli depremler ile 14 Mayis'ta yapilacak seçimler nedeniyle sade ve mütevazi bir sekilde düzenlenecek.

Bu kapsamda, hizmet binalari ve polis araçlari Türk bayragi, flama ve Atatürk resimleriyle donatilacak. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas baskanligindaki heyet, Anitkabir'i ziyaret edecek.

Polis sehitliklerinde tören düzenlenerek Cebeci, Karsiyaka ve Gölbasi polis sehitliklerine ziyaret gerçeklestirilecek. Ayni gün Haci Bayram Veli Camii'nde mevlit okunacak, Gölbasi Özel Harekat Baskanligi Yerleskesi'nde iftar programi düzenlenecek.

Emniyet Genel Müdürlügü Sosyal Hizmetler ve Saglik Daire Baskanligi Sehit Demet Sezen Konferans Salonu'nda da 14 Nisan'da sehit aileleri ile gaziler ve ailelerine yönelik iftar programi yapilmasi planlaniyor.