Turizm kenti Sinop'ta ziyaretçiler için kültür ve doga rotalari olusturulduGökhan Gücüklüoglu

Turizm kenti Sinop'ta ziyaretçiler için kültür ve doga rotalari olusturulduGökhan Gücüklüoglu

SINOP (AA) - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Sinop'ta, yaz sezonu öncesi ziyaretçiler için kültür ve doga rotalari belirlendi.

Temiz sahilleri, tarihi yapilari ve denizle ormanin iç içe oldugu tabiat parklariyla özellikle yaz aylarinda ziyaretçi akinina ugrayan Türkiye'nin kuzey ucu Sinop'ta yaz sezonuna yönelik hazirliklar devam ediyor.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren, AA muhabirine, Sinop'un kültür ve doga turizmi açisindan oldukça zengin bir kent oldugunu söyledi.

Deniz turizminin yani sira kültür ve doga turizmi alaninda da artik söz sahibi olmak istediklerini anlatan Süren, önümüzdeki yaz döneminde kültür ve doga turizmine agirlik vereceklerini dile getirdi.

Süren, bu kapsamda kenti ziyaret edecekler için bes ayri kültür ve doga rotasi olusturduklarini belirterek, sunlari aktardi:

"Kültür ve doga turizmi kentimiz açisindan çok önem arz ediyor. Ancak bunun harekete geçirilmesi için bir planlama gerekiyordu. Biz bu planlama çalismasini bir yil önce baslatmistik. Bayagi bir yol da aldik. Bu yaz dönemi için bes ayri rotayi belirlemis durumdayiz. Bunlardan bir tanesi merkezde olusturdugumuz kültür rotasi. Tarihi Cezaevi’ni kaleleri, müzeleri ve diger tarihi mekanlari kapsayan bir rota. Ikinci olarak Boyabat, Duragan ve Saraydüzü ilçelerini kapsayan kültür ve doga rotasi. Yine Dikmen ve Gerze ile Ayancik ve Türkeli ilçeleri kapsayacak sekilde hazirladigimiz doga rotasi. Ayrica merkezde de Akliman, Hamsilos ve Sarikum'u kapsayacak sekilde bir doga rotamiz olacak."

Süren, olusturulan rotalarla ziyaretçilerin dogayla ve kültür yapilariyla bulusmalarinin saglanacagini vurgulayarak, "Sinop'un sadece deniz ve kum disinda farkli özellikleriyle de ön plana çikmasini arzu ediyoruz. Bu rotalari onun için çok önemsiyoruz. Yaz sezonunda ziyaretçilerimizi olusturdugumuz söz konusu rotalara yönlendirecegiz." diye konustu.???????